לכבוד חג הפורים קבלו מתכון לאוזני המן העשויים מבצק פריך וטעים, במלית פרג וצימוקים 

  • זמן הכנה: 50 דקות
  • דרגת קושי: קל

אוזני המן

אוזני המן | צילום: אפיק גבאי

מצרכים

  • החומרים לבצק

    31/2 כוסות קמח תופח 
    1/3 כוס שמן 
    5 כפות סוכר
    1/2 כפית מלח
    4 ביצים
    1 קליפת לימון מגורדת

  • החומרים למלית
  • 11/2 כוס מים
    4 כפות ריבה
    1/2 כוס סוכר
    200 גרם 
    פרג
    חופן צימוקים
    1 כף פירורי לחם או ביסקוויטים מפוררים

  • לבירוש: 1 ביצה טרופה

אופן ההכנה

  • בבלנדר עם וו לישה מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק גמיש. 
    בסיר מרתיחים מים עם פרג.
    מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות תוך כדי ערבוב
    מוסיפים את שאר החומרים, ממשיכים לערבב ומצננים.
    מחממים תנור ל- 180 מעלות
    מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ
    קורצים מהבצק עיגולים בעזרת שולי כוס טבולה בקמח
    במרכזו של כל עיגול מניחים כפית מהמלית.
    מקפלים שולי כל עיגול כך שיווצר משולש
    מברישים כל משולש בביצה טרופה
    מניחים על תבנית משומנת ואופים 30 דקות עד להזהבה

  • מכינים את המלית:
    מבשלים בסיר קטן מים, ווניל וגרידת הלימון.
    מנמיכים את האש ומוסיפים את הפרג.
    מערבבים היטב עד שהנוזלים נספגים בפרג
    מסירים מהאש ומוסיפים את פירורי העוגיות והצימוקים.
    מצננים את המלית בטמפרטורת החדר.
    מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים עיגולים בעזרת חותכן או כוס.
    מניחים כפית קטנה של מלית במרכז כל עיגול, מקפלים ומהדקים היטב את הפינות.
    אופים בחום של 180 מעלות 20 דקות, עד להזהבה.