מצה ברייט לפסח

מתכון למצה ברייט לפסח מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה, פשוט להכנה ומאוד טעים.

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • דרגת קושי: קל

מצרכים

  • 21/2 מצות
    1 ביצה
    1/4 כוס חלב

  • מים
    סוכר (לפי הטעם)
    מלח ופלפל (לפי הטעם)

matsebrayt2אופן ההכנה

  • שוברים את המצות לחתיכות קטנות ומשרים בתוך קערה עם מים עד ריכוך
    שופכים את המים וסופגים טוב את המצות
    מוסיפים ביצה, חלב, סוכר, מלח ופלפל ומערבבים לעיסה אחת
    מחממים מעט שמן במחבת
    שופכים את העיסה למחבת ומטגנים משני הצדדים
    (על אש קטנה מכוסה)

  • שושנה וליאת קרפל
  • ליאת קרפל כתבה ספר "המתכונים של שושנה" עם מתכונים שהאם שושנה נהגה לבשל. הספר מובא בפונט "שושנה" ונראה כאילו נכתב על ידה משתי סיבות "האחת: אמא תמיד רצתה לסדר את המתכונים שלה. השנייה: הרצון שלי להעביר הלאה את המתכונים המקוריים שנהגה להכין". 
    לכל המעוניין: הספר נמכר בעלות סמלית של 50 ש"ח. 10% נתרמים לחולי סרטן. עלות משלוח 20 ש"ח 
    ליאת קרפל. רחוב הדס 6/19 צור יצחק, 45808