מתכון מיוחד בניחוח וטעם ישראלי אותנטי לחומוס-טחינה-בשר קצוץ חריף ופלפלים קלויים מהשף אבי בראל, השף הראשי של רשת בורגרים, לכבוד יום העצמאות ה-68 של מדינת ישראל 

  • זמן הכנה: שעתיים
  • דרגת קושי: בינוני

humus

חומוס טחינה בשר קצוץ חריף ופלפלים קלויים | צילום: שף אבי בראל 

 מצרכים

  • לחומוס

    3 כוסות חומוס מזן הדס 
    4 שיני שום קלופות 
    1 כוס טחינה גולמית 
    חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי
    1 כפית מלח שולחן
    1 כפית אבקת סודה לשתייה
    חצי כפית פלפל לבן

  • לבשר הקצוץ -
    160 גרם בקר טחון טרי
    2 שיני שום טרי קצוץ
    חצי פלפל אדום חריף קצוץ

  • קורט מלח 
    קורט פלפל שחור גרוס
    חצי כפית בהרט
  • לפלפלים הקלויים- 

    2 יח' פלפל אדום 
    2 יח' פלפל צהוב 
    כוס חומץ 5% 
    כף וחצי סוכר 
    2 שיני שום פרוס 
    כפית מלח 
    חצי כוס שמן זית איכותי 
    6 עלי בזיליקום קצוצים 

 

אופן ההכנה

  • החומוס
    משרים את החומוס יום קודם ל- 24 שעות בהרבה מים 
    מסננים ממי ההשריה, שוטפים ומעבירים לסיר ומכסים במים עד לרתיחה.
    מוסיפים את אבקת הסודה ומבשלים עד להתרככות הגרגירים 
    מבשלים כשעתיים ומסירים את הקצף שנוצר על פני המים.
    מסננים וטוחנים היטב במעבד מזון עם 2/3 כוס מי בישול הגרגירים.
    מוספים את הטחינה והתבלינים.

  • הבשר

    במחבת חמה מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים קלות את השום הקצוץ
    מוספים את הבשר הטחון והתבלינים ומבשלים עד שהבשר מתחיל לשנות את צבעו
    משפרים טעמים במידת הצורך לאחר טעימת הבשר.

    הפלפליים הקלויים
    קולים את הפלפלים על הגריל מכל הצדדים עד לשריפה של הקליפה.
    מורידים מהגריל ומניחים בתוך מיכל אטום עד לקירור בכדי שיהיה קל לקלף את הקליפה
    מקלפים את הפלפלים ופורסים לרצועות דקות.
    מערבבים את שאר חומרי התחמיץ עד לקבלת תערובת אחידה ושופכים על הפלפלים.
    מאחסנים בקירור.

    אופן הרכבת המנה:

    בצלחת עגולה יוצרים גומת חומוס עם שוליים עבים
    במרכז הצלחת מוסיפים את הבשר הקצוץ המתובל
    מוסיפים את הפלפלים קלויים
    מעל הבשר והחומוס מוזגים בנדיבות שמן זית איכותי ומעט צנוברים

    אפשרויות לגיוון:
    ניתן להוסיף גרגירי חומוס חמים 
    פפריקה מעושנת