מתכון ליום העצמאות - כנפיים בגריל או למנגל עם מבחר רטבים מהשף אילן פנחס, השף הראשי של רשת BBB 

  • זמן הכנה: שעתיים
  • דרגת קושי: בינוני

כנפיים

כנפיים בגריל או למנגל | צילום: קונספטיק

 מצרכים

  • 12 יחידות של כנפיים חצויות 

    1 כפית מלח דק 
    1 קורט פלפל שחור טחון דק 
    חצי כוס רוטב 
    טבעות של בצל ירוק לקישוט (לא חובה)

    חשוב - יש להצטייד בקערת נירוסטה גדולה ובניילון ניצמד

  • רוטב חריף מעושן 
    • 100 גרם רוטב טריאקי
    • 400 גרם רוטב צ'ילי מתוק
    • 50 גרם רוטב סרירצ'ה 
    • 20 גרם צ'יפוטלה (חלפניו מעושן)
  • רוטב צ'ילי מתוק
    • 1 כוס צ'ילי מתוק 
    • 1 כף סוכר חום דמררה
    • 1 כף רוטב סויה 
    • חצי כפית שמן שומשום 
    • חצי שן שום קצוצה דק 
    • חצי כפית ג'ינגיר טרי קצוץ דק 
    • מעט מים במידת הצורך 
    • 40 גרם חמאה (לא חייב)

  • רוטב חרדל ומייפל 
    • 1 כוס סירופ מייפל איכותי
    • חצי כוס חרדל 
    • 1 כף סוכר דמררה 
    • קורט צ'ילי גרוס 
    • טיפה אחת של רוטב סרירצ'ה 

     

 אופן ההכנה

  • שוטפים את הכנפיים במים קרים מאוד ומסננים מנוזלים
    מעבירים לקערת ערבוב ומתבלים במלח ופלפל
    מעבירים לגריל וצורבים משני הצדדים עד שהכנף שחומה מבחוץ ומוכנה בפנים. 

    מעבירים את הכנפיים לקערת הנירוסטה ומכסים בניילון נצמד כך שייווצר חום פנימי שימשיך לבשל את הכנפיים.
    אחרי 20 דקות מוציאים את הניילון ומחזירים לגריל לצלייה נוספת ועד שהכנפיים מוכנות (יש לפתוח עם סכין ולבדוק שאין דם בקרבת העצם).
    מוציאים את הכנפיים לקערת ערבוב ומוסיפים את הרוטב
    מערבבים כך שהרוטב יכסה את הכנפיים מכל הצדדים, מגישים ומקשטים.

  • אופן הכנת רוטב חריף מעושן
    מערבבים במעבד מזון את הטריאקי, צ'יפוטלה והסרירצה למחית חלקה
    בקערת ערבוב מוסיפים את הצ'ילי המתוק
    מערבבים לרוטב חלק.

    אופן הכנת רוטב צ'ילי מתוק

    את רוטב הצ'ילי המתוק על כל מרכיביו למעט החמאה מכניסים לסיר רחב
    מבשלים על אש בינונית
    מוסיפים את החמאה ומערבבים עד התמוססות החמאה
    לשים לב לתהליך הבישול ולוודא שהרוטב לא יתפרק.

    אופן הכנת רוטב חרדל ומייפל

    מערבבים את כל החומרים לרוטב אחיד.