מתכון לעוגת תפוזים של שושנה
מתכון לעוגת תפוזים מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה. "העוגה תמיד יוצאת ספוגית ומוצלחת שכל בני הבית מחסלים אותה בעודה חמה".
- זמן הכנה: 20 דקות
- דרגת קושי: בינוני
מצרכים
|
|
אופן ההכנה
-
מפרידים חלמונים מחלבונים
מקציפים במיקסר חלבונים וסוכר עד שהתערובת מתרוממת ומקבלת מרקם פחות נוזלי.
מוסיפים בהדרגה את החלמונים
מוסיפים בהדרגה את כל החומרים הרטובים.
מוסיפים את החומרים היבשים מלבד קקאו ונס קפה
שופכים 3/4 מהעיסה לתבנית הפלא או 2 תבניות אינגליש קייק
ל-1/4 מהעיסה שנשארה מוסיפים קקאו ונס קפה.
מערבבים יחד את כל החומרים בקערה
שופכים את העיסה למרכז התבנית/ תבניות
אופים ב-180 מעלות 30-40 דקות - מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה
- בלינצ'ס גבינה וצימוקים
- עוגיות ירח
- אטריות ביצים לפסח
- מתכון למצה ברייט
- מתכון לגפילטע פיש
- מתכון לקניידלך
- ליאת קרפל כתבה ספר "המתכונים של שושנה" עם מתכונים שהאם שושנה נהגה לבשל. הספר מובא בפונט "שושנה" ונראה כאילו נכתב על ידה משתי סיבות "האחת: אמא תמיד רצתה לסדר את המתכונים שלה. השנייה: הרצון שלי להעביר הלאה את המתכונים המקוריים שנהגה להכין".
לכל המעוניין: הספר נמכר בעלות סמלית של 50 ש"ח. 10% נתרמים לחולי סרטן. עלות משלוח 20 ש"ח
ליאת קרפל. רחוב הדס 6/19 צור יצחק, 45808