קרם ברולה ג'ינג'ר ותפוז | צילום: אסף לוי

לקראת טו באב מתכון מפנק לקרם ברולה ג'ינג'ר ותפוז באדיבות באדיבות שף ביגה, ליאור חיניץ, קפה ביגה 
זמן הכנה: 40 דקות
דרגת קושי: בינוני

מצרכים

  • ל-5 מנות

  • 6 חלמונים
    90 ג' סוכר לבן

  • 500 מל' שמנת מתוקה
    20 ג' ג'ינג'ר

    גרידה מתפוז 1

אופן ההכנה

  • לשפוך לסיר בינוני את השמנת המתוקה עם מחצית מהסוכר (45 ג') הג'ינגר וגרידת התפוז.
    לחמם עד לפני רתיחה.
    במקביל בקערה עמידה בחום להניח את החלמונים ואת המחצית השנייה של הסוכר (45ג')
    לערבב היטב את החלמונים והסוכר.
    כשהשמנת חמה יש לסנן את גרידת התפוז והג'ינגר ולאחד עם החלמונים. קודם מעט מהנוזל כדי להשוות טמפרטורה ואז את כל היתר.
    יש להחזיר את הבלילה לסיר בישול קצר והסמכה תוך כדי ערבוב מתמיד של כ- 10 דקות על חום בינוני.
    לצקת את הנוזל ל-5 קערות אפייה לקרם ברולה מחרס- בערך 3/4 גובה. 
    להניח בזהירות את הקערות בתוך תבנית אפייה עמוקה.
    למלא את התבנית במים פושרים עד אמצע הגובה של הקערות.
    לכסות את התבנית עם נייר אלומניום.
    לאפות בתנור בחום של 160 מעלות כ- 25 דקות עד אשר הנוזל צמיגי ורוטט כשמזיזים בעדינות את התבנית.
    ונותנים להתקרר.

    להגשה:
    לפזר מעט סוכר על הקרם ובעזרת ברנר מקרמלים את הסוכר.
    במידה ואין ברנר ניתן לקחת בננה לא רכה מידי ולפרוס אותה באלכסון בעובי של חצי ס"מ.
    לפזר מעל הבננות מעט סוכר חום.
    לחמם מחבת ולהניח את הבננות עם הצד של הסוכר על המחבת עד שהסוכר נמס ומתקרמל.
    את הבננות המקורמלות להניח על הקרם.