מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר מתכון למאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר | צילום: אפיק גבאי

מתכון למאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר, לתיבול ושדרוג ארוחת הערב. רשת טיב טעם מעניקה מתכון פשוט וקל למאפים טעימים ואווריריים, שיודעים לשמור על העסיסיות שלהם בזכות הנוכחות של גבינת הצ'דר בבלילה. מטבל פלפלים צלויים מוסיף צבע כתום ועוד רובד טעמים.  

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • דרגת קושי: קל

מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר | צילום: אפיק גבאי

 מצרכים

  • חומרים ל-6 מאפים גדולים או ל-12 קטנים:
    ‏1½ כוסות פחות כף (200 גרם) קמח תופח 
    ‏1 כפית מלח
    ‏1 כפית אורגנו יבש 
    ‏1/2 כוס גרעיני תירס
    ‏120 גרם גבינת צ'דר של מגוררת

  • 2 ביצים
    ‏1 צנצנת מטבל פלפלים צלויים 
    ‏1 כוס (240 מ"ל) חלב

    לשימון התבנית:
    שמן זית 

     

 אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים את השקעים של תבנית מאפינס בשמן זית.

    מערבבים את החומרים היבשים עם תירס וגבינת צ'דר בקערה.
    טורפים ביצים עם מטבל פלפלים וחלב, מוסיפים לתערובת ומערבבים.
    יוצקים לשקעים עד 2/3 הנפח.
    אופים 25-20 דקות עד שהמאפינס זהובים וקיסם שננעץ בהם יוצא יבש עם פירורים לחים.