שטרודל תפוחי אדמה | צילום: אפיק גבאי מתכון לשטרודל תפוחי אדמה ארטישוק צלוי וגבינות כחולות שטרודל תפוחי אדמה | צילום: אפיק גבאי

מתכון בשילוב חומרי הגלם המעבירים איכות ועוצמה לאניני הטעם ומגוללים מחול טעמי אדמה ופסגות בחך, מעטפת פריכה של בצק פילו ובתוכה מלית פירה תפוחי אדמה, ארטישוק צלוי וגבינות כחולות. מתכון לשטרודל תפוחי אדמה, ארטישוק צלוי וגבינות כחולות באשיבות טיב טעם

  • זמן הכנה: 50 דקות
  • דרגת קושי: בינוני

שטרודל תפוחי אדמה | צילום: אפיק גבאי

 מצרכים

  • חומרים ל-2 רולדות:

    ‏8 עלי פילו (מופשרים לילה במקרר) 
    ‏50 גרם חמאה מומסת להברשת העלים
    ‏4 תפוחי אדמה בקליפתם

  • 100 גרם גבינת דנה בלו (המלצה (Grand d’Or

    ‏100 גרם גבינת קומבוזולה ( המלצה Kaserei)
    ‏4 ארטישוקים צלויים וקצוצים 
    מלח ופלפל שחור גרוס 

 אופן ההכנה

מחממים תנור ל-190 מעלות.

אופים תפוחי אדמה כשעה עד לריכוך. מצננים, קולפים ומועכים לפירה.
‏מוסיפים לפירה גבינות וארטישוקים צלויים ומערבבים. טועמים ומתבלים במעט מלח ופלפל.
משמנים 4 עלי פילו בחמאה ומניחים זה על גבי זה באופן חופף.
מניחים חצי מכמות המלית במרכז ערימת הפילו לאורכה ומגלגלים לרולדה.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מכינים באותה צורה את הרולדה השנייה. מברישים את הרולדות בחמאה.
‏אופים 20 דקות או עד שהמאפים פריכים וזהובים. מגישים חם.
אם מכינים מראש, מחממים תנור ל-200 מעלות ומחממים את השטרודל 10 דקות.