מתכון לשטרודל תפוחי אדמה ארטישוק צלוי וגבינות כחולות
מתכון בשילוב חומרי הגלם המעבירים איכות ועוצמה לאניני הטעם ומגוללים מחול טעמי אדמה ופסגות בחך, מעטפת פריכה של בצק פילו ובתוכה מלית פירה תפוחי אדמה, ארטישוק צלוי וגבינות כחולות. מתכון לשטרודל תפוחי אדמה, ארטישוק צלוי וגבינות כחולות באשיבות טיב טעם
- זמן הכנה: 50 דקות
- דרגת קושי: בינוני
מצרכים
|
|
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-190 מעלות.
אופים תפוחי אדמה כשעה עד לריכוך. מצננים, קולפים ומועכים לפירה.
מוסיפים לפירה גבינות וארטישוקים צלויים ומערבבים. טועמים ומתבלים במעט מלח ופלפל.
משמנים 4 עלי פילו בחמאה ומניחים זה על גבי זה באופן חופף.
מניחים חצי מכמות המלית במרכז ערימת הפילו לאורכה ומגלגלים לרולדה.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מכינים באותה צורה את הרולדה השנייה. מברישים את הרולדות בחמאה.
אופים 20 דקות או עד שהמאפים פריכים וזהובים. מגישים חם.
אם מכינים מראש, מחממים תנור ל-200 מעלות ומחממים את השטרודל 10 דקות.