פסטה סתווית וצבעונית | צילום: רונן מנגן מתכון לפסטה סתווית וצבעונית מאת מאיה דרין פסטה סתווית וצבעונית | צילום: רונן מנגן

לרגל עונת הסתיו, מתכון לפסטה ברילה צבעונית וטעימה מאת מאיה דרין. המתכון קל, מהיר ונוח להכנה. יכול לשמש גם לארוחה חגיגית עם רטטוי, זיתי תסוס, פתיתי פטה ופירורי לחם קלויים 

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • דרגת קושי: קל

פסטה סתווית וצבעונית | צילום: רונן מנגן

 מצרכים

  • חומרים ל-4 מנות:

    1 חבילת פסטה קצרה (500 גרם) של ברילה, מבושלת לפי הנחיות היצרן
    1 בצל קלוף, חתוך לקוביות קטנות מאוד
    1 חציל קטן, חתוך לקוביות קטנות מאוד
    2 יח' זוקיני, חתוך לקוביות קטנות מאוד
    2 יח' פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות מאוד
    2 יח' פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנות מאוד
    6 שיני שום כתוש
    8 זיתי תסוס מגולענים וחתוכים לפרוסות
    1/2 כוס שמן זית
    מלח לפי הטעם
    פלפל שחור גרוס לפי הטעם 

  • לקישוט:

    3/4 כוס פירורי לחם
    חופן פטרוזיליה 
    2 שיני שום כתושות
    שמן זית לפי הצורך

    להגשה:

    4 כפות גדושות גבינת פטה משובחת ומגוררת
    חופן עליי אורגנו ובזיליקום טריים

     

 אופן ההכנה 

  • מחממים 1/4 כוס שמן זית במחבת.
    מקפיצים את הירקות לפי הסדר במחבת, תחילה הבצל, אח"כ החצילים, הפלפלים, הקישואים והשום.
    מוסיפים את שארית השמן לפי הצורך בעת טיגון הירקות.
    בינתיים טוחנים פירורי לחם, פטרוזיליה, שום, שמן זית ומלח ופלפל. קולים במחבת יבשה את תערובת פירורי הלחם. 
    מוסיפים לרטטוי זיתים, מתבלים את הרטטוי במלח ופלפל. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומבשלים יחדיו.
    מפזרים גבינת פטה, מקשטים בעליי אורגנו ובזיליקום ומגישים.