עוגת מוס מסקרפונה בציפוי שוקולד לבן
עוגת מוס מסקרפונה בציפוי שוקולד לבן, המשלבת בפנים שוקולד ולרונה במילוי פרלין קרמו. עשירה, בטעמים, חגיגית, מתאימה כקינוח לארוחת החג ונימוחה בפה באדיבאת קפה בייגה
זמן הכנה: 3 שעות
- דרגת קושי: קשה
מצרכים
מוס מסקרפונה
|
|
אופן ההכנה
אופן הכנת המוס
מחממים את החלב עם המקל וניל והסוכר ומוסיפים את הג'לטין עד שמקבלים מרקם אחיד.
יוצקים את המסה החמה על מטבעות השוקולד הלבן ומחברים את המסה למרקם אחד.
מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים ומערבבים הכל יחד עד לקבלת מרקם אחיד ומסה חלקה.
מקציפים את השמנת מתוקה הקצפה רכה ומקפלים לתוך השמנת המוקצפת את המסה ומחברים הכל יחדיו.
חלב ושמנת מחממים על האש, לקראת רתיחה מוסיפים ג'לטין.
עושים השוואת טמפ' עם החלמונים ומחזירים לבישול קצר ועדין על האש עד שהמסה מסמיכה (מרקם כמו של טחינה).
יוצקים על השוקולד המריר וטורפים עם מטרפה עד שמקבלים מרקם חלק.
יוצקים לתבנית שקעים פרלין ומקפיאים.
אופן הכנת קראנץ' נוגט
ממיסים את השוקולד המריר על בן מארי
מוסיפים את הנוגט ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק
מוסיפים את הקורנפלקס ומאחידים.
אופן הכנת ציפוי גלאסאז' שקוף
מחממים במיקרו את כל החומרים ומקבלים מסה חלקה שקופה עם נקודות וניל.
חשוב – להקפיא את הקינוח היטב, להניח על משטח רשת ולמזוג את הציפוי, לכסות את כל הקינוח עם ציפוי הגלאסאז' ולתת לקינוח להתקרר.