עוגת גבינה אפויה עם גרגירי וניל
מתכון לעוגת גבינה אפויה וקלאסית עם פודינג וניל וגרגירי וניל שמעניק לעוגה ניחוח מיוחד ומשובח. את המתכון הכינה כוהנת האפייה הגדולה אסטלה, בעלת בית הספר לאפייה הנושא את שמה, והשופטת בתכנית הטלוויזיה הפופולארית "בייק אוף" באדיבות מאסטר שף
זמן הכנה: 50 דקות
- דרגת קושי: בינוני
מצרכים
מתכון לתבנית בקוטר 24 ס"מ לבצק פריך:
|
|
אופן ההכנה
מכינים בצק פריך:במעבד מזון מעבדים קמח, מלח וחמאה קרה עד שמתקבלים פירורים קטנים ואחידים.
מוסיפים אבקת סוכר ואבקת שקדים ומעבדים מעט.
מוסיפים חלמון ביצה ומעבדים רק עד קבלת בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
מחממים תנור ל- 160 מעלות.
מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומצפים תבנית בקוטר 24 ס"מ.
מניחים נייר אפייה על הקלתית, מניחים מעל משקולות אפייה או קטניות יבשות ואופים אפייה עיוורת במשך 10-15 דקות, עד להזהבה.
מכינים את מלית הגבינה: בקערה גדולה מערבבים שמנת חמוצה ופודינג. מוסיפים את גבינת השמנת והגבינה הלבנה ומערבבים היטב.
מקציפים חלמונים וסוכר לקצף תפוח ומקפלים לתוך תערובת הגבינות.
מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב וגמיש. מקפלים את הקצף לתוך תערובת הגבינות
עוטפים את תחתית התבנית בנייר כסף, יוצקים את המלית על תחתית הבצק ומיישרים.
מחממים תנור ל-230 מעלות.
אופים את העוגה במשך כ-15 דקות, עד שמתקבל קרום שחום. מוציאים את העוגה מהתנור ומשחררים את הדפנות בעזרת סכין.
מורידים את החום ל-140 מעלות ואופים עוד 30 דקות עד שהמלית מתייצבת
מצננים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.