פאי פקאן כשר לפסח
לפני שהחג מתחיל החלטתי לפנק אתכם במתכון משובח של פאי פקאן קל להכנה. ואפשר להכין בגרסה כשרה לפסח!
קלתית זהובה ופריכה ומעליה מלית עשירה של פקאן מפנק עם זיגוג פקאנים ודבש.
אין ספק שזה קינוח שתמיד גורף מחמאות, תוסיפו לידו קצפת וכדור גלידה וניל צרפתי ויש לכם תענוג צרוף בפה
- זמן הכנה: 90 דקות
- קושי: קל
מצרכים:
|
|
אופן ההכנה
1. בקערה מערבבים את כל מרכיבי הבצק ,קמח, חמאה, סוכר וניל ומלח עד לקבלת תערובת פירורית
2. מוסיפים חלמון, הבצק אמור להתחיל להתגבש
3. מוסיפים בהדרגה 2 כפות מים עד לקבלת בצק אחיד.חשוב לא לערבב יותר מדי, ברגע שהבצק מתאחד הוא מוכן.
4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, משטחים לעיגול ועוטפים בניילון נצמד לשעה במקרר.
5. מוציאים את הבצק, מרפדים תבנית משטחים את הבצק בצורה אחידה על פני התבנית, עד לשוליים, דוקרים עם מזלג ומכניסים לחצי שעה למקפיא.
6. מלית: טורפים יחד את כל מרכיבי המלית, חמאה, ביצה, סוכר, מלח וחלב עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את הפקאנים הקצוצים.
7. מוציאים את הקלתית מהמקפיא, יוצקים מעליה את התערובת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות (חום עליון חום תחתון) ל10-15 עד להזהבת הבצק והתייצבות של המלית.
8. מוציאים את הפאי ומפזרים את הפקאן באיזה צורה שרוצים, מזלפים מלמעלה את הדבש ומכניסים לתנור ל 12 דקות נוספות.
קארין לוי בת 47 נשואה +3 ,הייטקיסטית שאוהבת לאפות והרבה! בשנים האחרונות פיתחתי את התשוקה שלי לאפייה והשנה האחרונה בהחלט נתנה לי את האפשרות לקחת אותה צעד קדימה.
יש לי דחף בלתי נשלט בכל הקשור לבצקים ומאפים, המתכונים שלי מגיעים מכל העולמות והרבה מחקר וניסוי נעשה סביב כל מתכון ומתכון והכי כיף שאפשר לעשות אותם בבית, כך שכל אחד יכול .