עוגה קלילה וקלה להכנה תמיד קוצרת מחמאות. העוגה יחסית לא שמנה מאחר ואין בה גבינות שמנות כך שאפשר גם להתפנק בכיף עליה.
שבועות בכל זאת בפתח, כך שזה תירוץ טוב לרוץ למטבח לנסות את המתכון הנפלא הזה

  • זמן הכנה: 90 דקות
  • קושי: קל

עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה | צילום והכנה: קארין לוי 

מצרכים:

  • • מצרכים (לתבנית 22) :
    תערובת גבינות :
    ● 6 חלמונים
    ● 750 גרם גבינה לבנה
    ● 1 יוגורט 3 אחוז
    ● 1 שמנת חמוצה 9%
    • 1 כפית תמצית וניל
      ● 1.5 כוס קורנפלור/קמח רגיל
      חלבונים
      ● 6 חלבונים
      ● כוס סוכר
      ● חצי כפית מלח

אופן ההכנה

לחמם תנור ל200 מעלות
1. בקערה לערבב את כל מרכיבי הגבינה עם החלמונים לתערובת חלקה והומוגנית .
2. במיקסר , להקציף חלבונים במהירות בינונית גבוהה עם סוכר ומלח עד לקבלת קצף יציב 4 דקות בערך .
3. לקפל את תערובת החלבונים לתערובת הגבינה, חשוב לקפל ולא לבחוש כדי לא לשבור את הקצף.
4. לצקת את העוגה לתבנית משומנת
5. לשים בתחתית התנור כלי עם מים חמים לאידוי
6. להכניס לתנור על חום של 200 מעלות ל10 דקות
7. להנמיך את החום ל 150 לשעה נוספת.
8. לכבות ולהשאיר את העוגה להצטננות בתנור
9. להעביר את העוגה לקירור של לפחות 5 שעות
הערות:
● העוגה נשמרת עד 4 ימים במקרר
● ניתן להוסיף תותים עם גלי או כל פרי יער אחר

בתאבון וחג שמח:)

 

קארין לוי בת 47 נשואה +3 ,הייטקיסטית שאוהבת לאפות והרבה! בשנים האחרונות פיתחתי את התשוקה שלי לאפייה והשנה האחרונה בהחלט נתנה לי את האפשרות לקחת אותה צעד קדימה.
יש לי דחף בלתי נשלט בכל הקשור לבצקים ומאפים, המתכונים שלי מגיעים מכל העולמות והרבה מחקר וניסוי נעשה סביב כל מתכון ומתכון והכי כיף שאפשר לעשות אותם בבית, כך שכל אחד יכול . 

https://www.instagram.com/mamamia_baker/

 

מתכונים נוספים של קארין לוי

פאי פקאן כשר לפסח