מתכון לבאגט בקלי קלות לחג
אז כולם מדברים על עוגות גבינה, פשטידות, אבל מה עם הלחם לגבינות? אין כמו בגט חם וקריספי ליד הגבינות, קבלו מתכון קליל וכייפי שלא יבייש אף מאפייה. לא צריך מיקסר בכלל, רק קערה וכף מעץ. מתכון ממטבחה של קארין לוי
זמן הכנה: 40 דקות
- קושי: קל
מצרכים:
|
|
אופן ההכנה
לחמם תנור ל 200 מעלות
1. בקערה לערבב את כל המרכיבים, עדיף בכף מעץ. לערבב עד שהעיסה מתגבשת ולא יותר!
2. להתפיח במקרר ל12 שעות . אז אם אתם רוצים את הבגאטים לערב , רצוי שתכינו את הבצק בבוקר.
3. מחממים תנור ל 200 מעלות(לא טורבו)
4. מוציאים את הבצק למשטח מקומח היטב , חשוב שכל הבצק יהיה מקומח.
5. מחלקים את הבצק ל 3 חלקים
6. לוקחים כל חלק ומותחים קצת לאורך.
7. לאחר שמתחנו את הבצק נקפל שליש ממנו פנימה וכך גם את השליש השני.
8. נהפוך על המגש ונלחץ עם האצבעות על הבצק לעיצוב צורה.
9. אפשר לצבוט את הקצוות לשפיץ יפה)
10. כך עושים עם שאר החלקים.
11. מניחים על תבנית אפייה וחורצים עם סכין חריצים על הבגט.
12. זורקים 4-5 קוביות קרח בתחתית התנור -לקראסט
13. אופים 20 דק או עד שהבגטים שחומים ויפים
בתאבון וחג שמח:)
קארין לוי בת 47 נשואה +3 ,הייטקיסטית שאוהבת לאפות והרבה! בשנים האחרונות פיתחתי את התשוקה שלי לאפייה והשנה האחרונה בהחלט נתנה לי את האפשרות לקחת אותה צעד קדימה.
יש לי דחף בלתי נשלט בכל הקשור לבצקים ומאפים, המתכונים שלי מגיעים מכל העולמות והרבה מחקר וניסוי נעשה סביב כל מתכון ומתכון והכי כיף שאפשר לעשות אותם בבית, כך שכל אחד יכול .
https://www.instagram.com/mamamia_baker/
מתכונים נוספים של קארין לוי