עוגת גבינה אפויה

שבוע שבועות- והיום מתכון לעוגת גבינה אפויה 

  • זמן הכנה: 55 דקות
  • דרגת קושי: בינוני

מצרכים

  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
    1 שמנת חמוצה
    2 חצאי כוס סוכר
    5 ביצים

  • 3/4 כוס קמח אוסם
    1 אבקת אפיה
  • לקצפת (לא חובה)
    1 שמנת מתוקה
    2 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס סוכר
    במערבל מערבבים גבינה, שמנת חמוצה, 1/2 כוס סוכר, 5 חלמונים, קמח ואבקת אפיה
    מקפלים את הקצף לתערובת שנוצרה ומערבבים בתנועת עטיפה
    יוצקים את התערובת לתבנית משומנת
    אופים ב-180 מעלות 40 דקות עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב כהה
    שמים קערה עם מים מתחת לתבנית על מנת שהעוגה לא תתייבש
    מוציאים את העוגה 15 דקות לאחר שמתקררת
    מקציפים שמנת עם חצי כוס סוכר ושמים מעל העוגה (לא חובה)