עוגת משמש  | צילום: נופר בוגנים  מתכון קייצי וכיפי לעוגת משמש קיצית עוגת משמש  | צילום: נופר בוגנים 

אני כל כך אוהבת שילוב של פירות במאפים. עכשיו שיש כזה שפע והתקופה בה אפשר להנות ממשמש היא כל כך קצרה, אפשר להתפנק ולהשתעשע עם אינספור אפשרויות: קומפוט, עוגות, ריבות, ממולאים.

הכנתי את העוגה, שמרתי את הגוגואים (למי שזוכר) ושיחקתי עם הבת שלי כמו שאנחנו היינו משחקים פעם:״קרוב לקיר״, ״צליפות״, ״חמש אבנים״.

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • קושי: קל

עוגת משמש  | צילום: נופר בוגנים 

מצרכים:

  • •● מצרכים (לתבנית 20) :
    ● 130 גרם חמאה
    ● 1 כוס סוכר
    ● 2 ביצים l
    ● כוס קמח
    ● כפית א.אפייה
    • קורט מלח
      ● 6 משמשים חצויים מגולענים
      ● 2 כפות מיץ לימון
      ● כף סוכר חום
      ● חצי כפית קינמון

אופן ההכנה

1. במיקסר מקציפים חמאה עם סוכר למשך 2 דקות, עד שהתערובת מתחילה להיות אוורירית.
2. מוסיפים את הביצים, כל פעם אחת ומחכים שתוטמע בבלילה
3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.
4. שהתערובת אחידה מפסיקים את המקסר. לא לערבב יותר מדי רק עד שהתערובת הומוגנית.
5. לוקחים תבנית עגולה בקוטר 20 אינץ , משמנים מרפדים בנייר אפייה גם בשוליים, אפשר לראות בסטורי:סטורי לעוגת משמש
6. מניחים מעל את המשמש החצויים שפניהם מטה
7. מפזרים את הלימון סוכר וקינמון
8. מכניסים את העוגה תנור בחום 170 מעלות, ל40 דק או עד שהקיסם יוצא לח.
*העוגה טובה ביום הכנתה, מומלץ לשמור במקרר עד יומיים.
*לאחר שהעוגה מתקררת ניתן ואף מומלץ לשים אבקת סוכר

קארין לוי בת 47 נשואה +3 ,הייטקיסטית שאוהבת לאפות והרבה! בשנים האחרונות פיתחתי את התשוקה שלי לאפייה והשנה האחרונה בהחלט נתנה לי את האפשרות לקחת אותה צעד קדימה.
יש לי דחף בלתי נשלט בכל הקשור לבצקים ומאפים, המתכונים שלי מגיעים מכל העולמות והרבה מחקר וניסוי נעשה סביב כל מתכון ומתכון והכי כיף שאפשר לעשות אותם בבית, כך שכל אחד יכול . 

https://www.instagram.com/mamamia_baker/

 

מתכונים נוספים של קארין לוי

מתכון לבאגט

מתכון קליל לעוגת גבינה אפויה

פאי פקאן כשר לפסח