פשטידת ברוקולי פטריות
שבוע שבועות- והיום מתכון לפשטידת ברוקולי פטריות
- זמן הכנה: שעתיים וחצי
- דרגת קושי: בינוני
תבנית: קוטר 26 ס"מ
מצרכים
|
|
אופן ההכנה
-
להכנת הבצק: במערבל לערבב קמח, חמאה ומלח עד לתערובת פירורית
מוסיפים ביצה ומים וממשיכים לערבב במערבל
יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בנילון נצמד ומעבירים לשעה למקרר
מרדדים את הבצק בעזרת מערוך ומעבירים לתבנית, כך שגם דפנות התבנית מכוסים
מחזירים למקרר לחצי שעה נוספת
למלית: ממיסים במחבת שמן וחמאה ומטגנים את הבצלים עד שמזהיבים
מוסיפים פטריות, מלח ופלפל וממשיכים עד לאידוי הנוזלים
בקערה נפרדת מערבבים ביצים, שמנת קמח, מלח ופלפל
מניחים את הברוקולי על הבצק, מוסיפים את תערובת הטיגון, מעל יוצקים גבינה ולבסוף את קערת הביצים שמנת וקמח
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים 40 דקות עד שהבצק מזהיב