עוגת רוגלך | צילום: נופר בוגנים  מתכון לעוגת רוגלך ממכרת במיוחד עוגת רוגלך | צילום: נופר בוגנים 

את האהבה שלי לשמרים אי אפשר לתאר. הריח הזה שעוטף את כל הבית, מזכיר לי את אמא שלי שהייתה עושה שמרים כל יום חמישי ואנחנו היינו מחכים בסבלנות לפס ״שלנו״. הפס של האחים שלי. תמיד אבל תמיד היא הייתה כועסת שלא היינו מתאפקים ואוכלים את זה חם.
אז עברו הרבה שנים ואפשר להגיד שבעשור האחרון התנסיתי ועשיתי מלא מתכונים של בצקי שמרים והאהבה רק גדלה מיום ליום.
אז קבלו מתכון לעוגת רוגלך מעלפת

  • זמן הכנה: 3 שעות
  • קושי: בינוני

עוגת רוגלך | צילום: נופר בוגנים 

מצרכים:

  • מצרכים:
    3.5 כוסות קמח
    1 כף שמרים יבשים
    ½ כוס סוכר
    2 ביצים
    ¼ כוס גבינה לבנה/ ריקוטה
    ¾ כוס חלב
    ½ כפית מלח
    •  

      מלית:
      150 גרם חמאה
      130 גרם סוכר חום
      2 כפות קינמון

      זיגוג:
      ½ כוס מים
      ½ כוס סוכר
      תמצית וניל

אופן ההכנה

1. הכנת זיגוג מראש -לוקחים את כל החומרים מרתיחים על אש קטנה בסיר, לצנן היטב.

2. במיקסר עם וו לישה, לשים את הקמח שמרים וסוכר. להוסיף את הביצים חלב וחמאה. ללוש 10 דק במיקסר עד שמתקבל בצק גמיש וחלק.
3. לשמן קערה להתפיח לילה במקרר או שעה וחצי בחוץ.
4. לאחר התפחה, לקמח משטח עבודה ולפתוח את הבצק לילה גדול ולא דק מדי.
5. הכנת המלית: להמיס את החמאה ולערבב לתוכה את הסוכר והקקאו
6. למרוח על כל העלה את הקקאו.
7. לקפל את העלה לחצי ולרדד טיפה
8. עם סכין או חותכן, לחתוך משולשים
9. לגלגל כל משולש החלק הרחב כלפי פנים עד צורה של רוגלך
10. להיח את הרולך בתבנית מצופפים אחד לשני
11. להתפיח 40 דק מכוסה במגבת
12. למרוח ביצה ולאפות על 180 בין 25-30 דקות
13. שהעוגה יוצאת מהתנור מברישים אותה בנדיבות עם זיגוג

קארין לוי בת 47 נשואה +3 ,הייטקיסטית שאוהבת לאפות והרבה! בשנים האחרונות פיתחתי את התשוקה שלי לאפייה והשנה האחרונה בהחלט נתנה לי את האפשרות לקחת אותה צעד קדימה.
יש לי דחף בלתי נשלט בכל הקשור לבצקים ומאפים, המתכונים שלי מגיעים מכל העולמות והרבה מחקר וניסוי נעשה סביב כל מתכון ומתכון והכי כיף שאפשר לעשות אותם בבית, כך שכל אחד יכול . 

https://www.instagram.com/mamamia_baker/

 

מתכונים נוספים של קארין לוי

עוגת משמש

מתכון לבאגט

מתכון קליל לעוגת גבינה אפויה

פאי פקאן כשר לפסח