רגע לפני ארוחת חג הפסח, חברת ישרקו חולקת מתכון חגיגי ועשיר בטעמים – פילה סלמון וברוקולי בתנור ברוטב חמאה ויין עם רוזמרין ולימון 

זמן הכנה: ארבעים דקות

  • דרגת קושי: קל

פילה סלמון

צילום: יח"צ

 מצרכים

  • פילה סלמון כ 1.5 ק"ג (מומלץ: סלמון של מותג סנפיר)
    200 גרם חמאה חתוכה ל 20 קוביות
    חצי כוס יין לבן חצי יבש
    5 שיני שום פרוסות דק

  • 1 לימון פרוס
    4 ענפי רוזמרין טרי
    1 שקית ברוקולי (מומלץ: טבע פרוסט)
    מלח פלפל

 אופן ההכנה

יש להניח את פילה הסלמון בתבנית ולפזר סביבו את פרחי הברוקולי. מסדרים את קוביות החמאה על הפילה והברוקולי, מסדרים את פרוסות הלימון מעל הפילה, מפזרים את הרוזמרין ופרוסות השום. יוצקים מעל את היין ומפזרים מלח ופלפל באופן שווה. וסוגרים היטב בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.

לאחר 15 דקות מוציאים מהתנור, מורידים את נייר הכסף ובעזרת כף מרטיבים את הסלמון ופרחי הברוקולי מהרוטב שנוצר בתבנית. מחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות ללא כיסוי לצורך השחמה וסיום הבישול.