רפי ימין, חבר מועצת עיריית נתניה ומחזיק תיק הצעירים
פגשנו את רפי ימין השבוע בחנות לציוד גלישה הסמוכה לכיכר העצמאות בעיר. גולש גלים בן 38, שהפך לפני כשנה וחצי לחבר מועצת העיר נתניה ומחזיק תיק הצעירים ותיק מנהלת מרכז העיר, לא נח לרגע.
מתחת לחליפה של חבר המועצה, מסתתרים קעקועים של גולש מהמוכרים בארץ, שהפך את אהבתו לים למקצוע ולכלי עבודה עם בני נוער בעיר.
להפוך מגולש גלים לפוליטיקאי, זה שינוי די רציני, לא?
נכון, זה באמת שינוי רציני, אבל אני מאוד מחובר לעיר הזאת ובעבר הייתי מעורב בפעילויות פוליטיות וקהילתיות, כך שכל העסק הזה לא חדש לי. כשראש העיר הציעה לי את תפקיד חבר המועצה, נעניתי בשמחה כיון שתמיד רציתי להיות חלק מהקבוצה המשפיעה על העיר.
קלף מנצח שלא היה לאחרים: ים וגלישה
מזה למעלה מעשור, מקדיש ימין את כל כולו לעבודה עם בני הנוער הנתייניתים. בתור נער שגדל בשכונות, הוא מכיר את שפתם של הצעירים, מודע היטב לצרכים שלהם. "הסיפור שלי עם בני הנוער התחיל לפני יותר מעשור, עם פנייה של ועד שכונות הרצף- סלע , עמידר, גן ברכה ורמת הרצל", סיפר ימין. הם ביקשו ממני לרכז את העבודה עם בני הנוער. ידעתי שמצפה לי עבודה קשה. שישה רכזים שהיו לפני בתפקיד התפטרו, אבל היה לי קלף מנצח, שלא היה לאחרים – החיבור המיוחד שיש לי עם בני הנוער וכמובן, הנושא של הגלישה.
באחד הפרויקטים הראשונים שעשיתי, לקחתי 15 בני נוער קשים, ואירגני עבורם קורס גלישה שנתי. הם לא שילמו על זה פרוטה והכול היה מתרומות. במשך שנה שלמה, פעמים בשבוע הם התאמנו בגלישה, פגשו גולשים מפורסמים, שינו את כל הסביבה שלהם. השנה הזאת, שינתה לנערים הללו את החיים מקצה לקצה. לא רק הסביבה שלהם השתנתה, הם עצמם השתנו. כשהתחלתי לעבוד איתם, הם היו נערים בעיתיים ביותר, שאף אחד כבר לא האמין בהם. היום הם משרתים בצבא, חלקם בתור קצינים ואחד מהם הפך לגולש גלים מפרסם".
לתת סיכוי לילדים
"בפרויקט אחר שעשיתי", המשיך ימין, " לקחתי תחת חסותי ילד בן 12 שבא ממשפחת מצוקה, עם הורים גרושים, אבא שלא שמר עמו על קשר ואימא שבקושי הצליחה לפרנס. הילד הזה היה מסתובב ברחובות רעב, לא נכנס לשיעורים בבית הספר ומגיע למתנ''ס רק כדי לקבל סנדוויץ'. כשפניתי לאימא שלו ואמרתי לה שאני רוצה לעזור לו, נתקלתי בקיר. היא לא הייתה מוכנה לעשות שום דבר ללא האישור של הרב. הלכתי לרב, קיבלתי את האישור שלו וסידרתי לילד הזה מסגרת חינוכית דתית שהייתה מקובלת על המשפחה. ליוויתי אותו כמעט מדי יום. דאגתי לו לפעילות אחה"צ, הכנסתי אותו לחוגים".
לשלב את הצעירים בתהליך קבלת החלטות
"בשנתיים האחרונות שמנו את הצעירים במרכז העניינים, כחלק מחזון של ראש העיר", המשיך ימין. "אנחנו מפעילים עשרות פרויקטים לטובת צעירי העיר. ביניהם מסיבות רחוב, סדנאות, מלגות ללימודים, פגישות יעוץ וקבוצת מנהיגות. למדו להקשיב לצעירים, להבין את הצרכים שלהם, ולשלב אותם בתהליך קבלת ההחלטות. אני בעצמי הייתי ילד מרדן. גדלתי בשכונות, הסתובבתי ברחובות. בקושי למדתי וסיימתי עם בגרות חלקית. בגיל 18 כשהגיע הזמן להתגייס, החלטתי ללכת לשירות קרבי. זו הייתה נקודת תפנית בחיי. התקבלתי לצנחנים וסיימתי את השירות בתור חייל מצטיין. אחרי השחרור השלמתי בגרויות ועשיתי תואר ראשון במנהל עסקים. אני מכיר את הבעיות והמצוקות של בני הנוער מבפנים. כשהתחלתי לעבוד איתם, הרגשתי ש"הייתי שם", שאני יכול לדבר בשפתם.
החזון שלי הוא שבני הנוער בעיר הזאת יקבלו מספיק הזדמנויות, על מנת שיוכלו לממש את הפוטנציאל הגלום בכל אחד ואחת מהם, ואני מאמין שבתפקיד שאני ממלא כיום, אוכל ליצור לפחות חלק מההזדמנויות הללו.