אורית חן

חודש אוקטובר הינו חודש המודעות לסרטן השד. מידי שנה מאובחנות בישראל 4500 נשים הלוקות בסרטן השד, מחלת הסרטן השכיחה ביותר בקרב נשים בישראל ובעולם בכלל. ככל שהמחלה מתגלה בשלב מוקדם יותר כך עולים סיכויי ההחלמה והריפוי.

אורית חן תושבת העיר, חלתה לפני חמש שנים בסרטן בלוטת התריס. שלוש שנים לאחר מכן, אובחנה עם סרטן השד.

בישראל, המלצת משרד הבריאות נוגעת לנשים מעל גיל 50. אך רבות מן המאובחנות הן מתחת לגיל 50 ולעתים אף מתחת לגיל 30. על כן פועלים אירגוני נשים המקושרים לסרטן השד, לשינוי המלצות משרד הבריאות ולהורדת רף הגיל ל30.

הסרטן חזר פעמיים

אורית חן תושבת העיר, חלתה לפני חמש שנים בסרטן בלוטת התריס. למזלה, המחלה התגלתה בשלב ראשוני על כן עברה אותה באופן קליל יחסית. שלוש שנים לאחר מכן, בהיותה בת ארבעים, אובחנה אורית עם סרטן השד. בניגוד למפגש הקודם עם הסרטן, הפעם נדרשו טיפולים קשים יותר והחלמה ארוכה יותר. אורית החליטה שפעמיים זה מספיק, ושהיא תעשה ככל יכולתה למנוע מפגש שלישי. היא הבינה שהיא חייבת לדאוג ולחזק את הגוף שלה, והחליטה לשנות ולשלוט בדלק שמניע את הגוף שלה- התזונה.
הנטורופתית הראשונה אליה הלכה הציעה לה להפסיק עם התרופות והטיפולים ולהתקיים בעיקר מירקות ירוקים. הגישה הראדיקלית הבריחה את אורית, היא הבינה שעם כל הכבוד לבריאות הגוף, בריאות הנפש חשובה לא פחות.

אורית השילה 18 ק"ג ממשקלה והפכה חיונית ונמרצת

הנטורופתית השניה אליה הלכה, היתה קשובה יותר, התייחסה לבדיקות דם, מחקרים, סוג הסרטן ובנתה לאורית תוכנית בהתאם לנתוניה האישיים. ההמלצה העיקרית היתה להימנע ממזון מעובד. אך כמו שנהוג לומר "היא התחזקה" והפכה מהר מאוד לטבעונית. אפשר לומר בחיוך, שהיא עברה לטפל בעצמה באמצעות רפואה גרעינית ונבטוטית.
התוצאות הטובות לא איחרו להגיע. אורית השילה 18 ק"ג ממשקלה והפכה חיונית ונמרצת.
על מנת שלא תשתעמם ותחזור לסורה, החלה אורית לערוך ניסויים קולינריים במטבח ולהמציא מתכונים טבעוניים אותם צילמה ופירסמה בפייסבוק. מהר מאוד צברה קהל עוקבים ששיגרו בקשות למתכונים. לאור הביקוש החלה להעביר סדנאות לבישול טבעוני, והפכה את התחביב למקצוע. כיום אורית מעבירה סדנאות לבישול בריא בכל הארץ ומהלימונים שהחיים נתנו לה היא עושה מטעמים עשירים בויטמין סי.

אורית חן
מומלץ לכל אישה להקפיד על בדיקה שנתית אצל כירורג שד גם אם טרם הגיעה לגיל 50.