למטבח הצרפתי ניחוחות של מאכלים אשר לא ניתן לעמוד בפניהם. ריח הבריוש והחמאה הנמסה בתנור, באגטים, קרואסונים, פטיסרי ושאר דברי מאפה מפתים.

לקראת הקיץ ובואם של הצרפתים לנתניה, עיר השמש והים, סקרנו אחר דברי מאפה צרפתיים שווים בעיר.

צרפת נחשבת לארץ המאפיות והקונדיטוריות ופריז היא בירת התחום. בפריז תוכלו למצוא מעל ל- 1,000 מאפיות וקונדיטוריות, משמע בכל רחוב מאפייה או קונדיטוריה אחת לפחות. אומנם, בנתניה יש הרבה פחות, אך עבור הצרפתים שעלו ארצה ומגיעים לעיר, המאפיות והקונדיטוריות הן משאת נפש.

גם מבחינה תיירותית הן ממלאות תפקיד חשוב, התיירים שנכנסים למאפיה ומיד מריחים בניחוחות המאפים והמתוקים חשים כאילו הם ברובע הפריזאי.

ניחוח צרפתי

על הרחוב המרכזי בעיר, בכיכר העצמאות שוכנת אחת המאפיות הידועות והותיקות ביותר בעיר הלא היא – פרוג'יני, בית קפה קונדיטוריה שנוסד ב-1973 ע"י הקונדיטור אלפונסו זרוק שהיה ידוע באהבתו לסוכר.
כשנכנסים לבית הקפה אי אפשר שלא להבחין בוויטרינה המרשימה עם המאפים הקונדיטורים או להריח את ניחוחות המאפים שנאפים במקום.

פרוג'יני

בית הקפה קונדיטוריה פרוג'יני במדרחוב בעיר

בעל המקום, חי זרוג מספר "רוב הביקוש הוא דווקא בחודשי הקיץ, במיוחד ביולי אוגוסט כשמגיעים הרבה צרפתים ויש המון ביקוש לדברי המאפה שלנו כגון בצקי בריוש, קרואסונים, לחמים, קצפות, קלארים למיניהם, מילפיי ומקרונים.. אנחנו דואגים לשלב במאכלים שלנו גם מאכלי פרווה כי לרוב הצרפתים מעדיפים מאכלים פרווה כמו מדלנים, פיננסי ירים בטעמים, מקרונים, מוסים ומנות אישיות ועוד.. "
בית קפה מזמין ומרשים. לא כדאי לפספס ולטעום את המקרונים הצבעונים שמשאירים טעם של עוד.

קצת בהמשך הרחוב תוכלו למצוא את בית הקפה, גלידריית גולדה הפתוחה כמעט שנה וחצי ומציעה מגוון רחב של מאכלים בסגנון צרפתי.

אחד מבעלי הבית, איתי טרבלסי, מספר "רוב הקהל שלנו בעיקר צרפתים, הם מאוד מתחברים לקטע של המאפים ולכן החלטנו לעשות מתיחת פנים לבייקרי ובית המאפה שלנו. בנוסף למאפים, לצרפתים שאוכלים פרווה יש לנו 10 טעמי גלידות שהם גלידות ללא חלב, 100% פירות טבעיים".

המקום חדשני ומעוצב, בעל ויטרינה גדולה ומרהיבה של מבחר גלידות ומגוון של 40 תוספות לבחירה. בשעות היום תוכלו לשמוע שנסונים צרפתיים שיתנו לכם תחושה כאילו אתם ברחוב בפריז.

גלידה גולדה נתניה

בית קפה גלידריה גולדה במדרחוב בעיר

בית קפה נוסף בעיר עם זיקה חזקה למאפים הצרפתים, הינו לחם ארטיזן, הממוקם באזור התעשייה החדש בעיר. אשר נוסד ב-1999 על ידי האחים חיים וגיא שדות ושמשון רוט.
האחים החלו להשתמש במתכונים מסורתיים שמקורם בצרפת ולאחרונה הכניסו קונספט ייחודי, הישר מהבירה הצרפתית, בסגנון בולאנז'רי פאטיסרי.

מבין הלחמים המובחרים הנאפים בעבודת יד, ניתן למצוא בגטים, קרואסונים במחר טעמים, מאפים צרפתיים ואת הלחם בורדולייז שמקורו בבורדו שבצרפת.

לחם ארטיזן נתניה

לחם ארטיזן באזור התעשייה פולג

הלחמים של לחם ארטיזן הנם בעלי מרקם מיוחד המאופיין במעטפת קשה ופריכה תוך שמירת פנים הלחם רך ונימוח. קשה לעמוד בפני ריח הארומה של הלחמים. הכניסה לחנות הנה חוויה שאסור לפספס. מומלץ להגיע, לטעום ולהרגיש.