עוגת שוקולד טריקולד ללא גלוטן
לרגל יום השוקולד הבינלאומי, שרית גז, הקונדיטורית של רשת קפה ביגה, מציעה מתכון לעוגת השוקולד הכי מיוחדת בביגה: 'טריקולד', ללא גלוטן. מדובר בעוגת שכבות שוקולד בצבעים, טעימה, עשירה ויפה להגשה, מתאימה כמנה אחרונה לכל ארוחה, ומותאמת גם לילדים ומבוגרים שנמנעים מלאכול גלוטן
זמן הכנה: 3 שעות
- דרגת קושי: בינוני
מצרכים
|
|
אופן ההכנה
אופן הכנת התחתית
יש להמיס את השוקולד והחמאה במיקרו .
יש לטחון את הפתי בר ומוסיפים את המחאה והשוקלד לאחר המסה ומערבבים לעיסה אחת .
יש לשטח את התערובת על התבנית
שכבה שוקולד מריר
יש להמיס את השוקולד במיקרו .יש לערבב בקערה את הגלטין והמים.
מקציפים שמנת במהירות בינונית ומוסיפים את השוקולד המומס והכלי עם המים והג'לטין בהדרגה.
יש לשטח על שכבת הפתי בר שכבה אחידה ולהכניס למקפיא למשך 20 דק , יש לשים לב שדפנות התבנית נקיות על מנת שבשכבות הבאו שראה את הצבעוניות הנכונה.
שכבה שוקולד חלב
יש להמיס את השוקולד במיקרו .יש לערבב בקערה את הג'לטין והמים.
מקציפים שמנת במהירות בינונית ומוסיפים את השוקולד המומס והכלי עם המים והג'לטין בהדרגה.
יש לשטח על שכבת השוקולד מריר שכבה אחידה ולהכניס למקפיא למשך 20 דק , יש לשים לב שדפנות התבנית נקיות על מנת שבשכבות הבאו שראה את הצבעוניות הנכונה.
שכבה שוקולד לבן
יש להמיס את השוקולד במיקרו .יש לערבב בקערה את הג'לטין והמים.
מקציפים שמנת במהירות בינונית ומוסיפים את השוקולד המומס והכלי עם המים והג'לטין בהדרגה.
יש לשטח על שכבת השוקולד חלב שכבה אחידה ולהכניס למקפיא למשך 20 דקות, יש לשים לב שדפנות התבנית נקיות על מנת שבשכבות הבאו שראה את הצבעוניות הנכונה.
ציפוי שוקולדים גנאש
יש להמיס את השוקולד במיקרו . ולערב את השמנת בהדרגה עם כף עד שנהיה אחיד.
למזוג את הרוטב על השכבה העליונה על שכבת השוקלד לבן ולהכניס למקרר