צלי בקר עם תפוחי אדמה וערמונים צלי בקר עם תפוחי אדמה וערמונים צילום: דקלה טל

מתכון מעולה לצלי בשר בקר עם תפוחי אדמה וערמונים ממטבחה של דקלה

  • זמן הכנה: 6 שעות
  • דרגת קושי: קל

מצרכים

  • קילו גוש בשר בקר
    5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
    1 בצל חתוך לעיגולים
    1 גבעול סלרי
    4 שיני שום קצוצים
    עלה דפנה
    שקית ערמונים מוכנים

  • 1 כפית מלח
    1 כפית פלפל
    1 כפית פפריקה חריפה
    1 כף אבקת מרק עוף
    1/4 כוס יין אדום

  • בסיר בישול צולים טוב את הבשר, מכל הכיוונים
    מכסים במים כמעט עד סוף הבשר
    מבשלים על אש בינונים כשעתיים וחצי, עד שהבשר מתרככך
    מוציאים את הבשר מהסיר ושומרים את המים
    חותכים את הבשר לקוביות או פרוסות
    מטגנים בצל עד שמזהיב
    מוסיפים שום, סלרי ותבלינים
    חותכים תפו"א לקוביות
    מחזירים למים את הבשר, מוסיפים תפו"א, שום סלרי, תבלינים, יין ועלה דפנה
    מבשלים על אש קטנה שלוש שעות  
    מוסיפים ערמונים ומבשלים 5 דקות נוספות

    אוכל ומתכונים - צלי בקר עם תפוחי אדמה וערמונים