צילום: חיים כהן פרוסות אנטריקוט צלויות עם תבשיל פטריות ובצלים ברכז רימונים צילום: חיים כהן

מתכון חגיגי לשולחן החג - פרוסות אנטריקוט צלויות עם תבשיל פטריות ובצלים ברכז רימונים. מתכון של סבינה ולדמן באדיבות רשת טיב טעם 
זמן הכנה: 60 דקות

  • דרגת קושי: קל

פרוסות אנטריקוט | צילום: חיים כהן 

 מצרכים

  • מרכיבים ל-6-8 מנות:
    2 סלסילות פטריות שמפיניון שלמות
    2 סלסילות פטריות פורטובלו קטנות שלמות
    1 צנצנת פטריות יער כבושות מסוננות מנוזלים
    1 צנצנת בצלצלי פנינה כבושים מסוננים מנוזלים

  • 1 צרור תימין
    6 כפות שמן זית
    מלח ופלפל שחור גרוס
    1/2 כוס רכז רימונים
    נתח אנטריקוט במשקל ½1 ק”ג נקי משומן וגידים בטמפ’ החדר

 אופן ההכנה

יש לחמם את התנור ל-250 מעלות. בתבנית גדולה ומעט עמוקה מניחים פטריות שמפיניון, פורטבלו, פטריות כבושות ובצלצלים כבושים.
מפזרים תימין, יוצקים 4 כפות שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ומערבבים היטב.
יוצקים מעל רכז רימונים. משמנים את נתח האנטריקוט ביתרת שמן הזית ומתבלים היטב במלח ופלפל.
מניחים את הנתח במרכז התבנית על הפטריות והבצלים. צולים כ-15 דקות.
הופכים את הנתח ומוזגים עליו את הנוזלים שבתחתית התבנית. מחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות.
מוציאים ומצננים כ-15 דקות לפני הפריסה. פורסים את הבשר לפרוסות עבות כמספר הסועדים ומגישים לצד תבשיל הפטריות.