מתכון לעוגת דבש ללא גלוטן
רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה חושף מתכון להכנת עוגת דבש – ללא גלוטן, המתאימה להגשה כקינוח בראש השנה וחגי תשרי. מתאימה גם לשוחרי בריאות, חובבי מזון ללא גלוטן או לסובלים ממחלת הצליאק. היא אוורירית, עשירה בטעמים, רכה ונימוחה בפה
- זמן הכנה: 15 דקות
- קושי: קל
מצרכים:
|
|
אופן ההכנה
-
מחממים תנור ל-165 מעלות. מצפים תבנית אינגלנש בנייר אפיה.
-
מקציפים במקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית.
-
מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.
-
בקערה מערבבים את כל היבשים ומוסיפים לתערובת.
-
לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד.
-
לאחר מזיגת התערובת לתבנית ניתן להוסיף שקדים פרוסים או אגוזים.
-
אופים כ- 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
מומלץ לסגור את העוגה לאחר שהתקררה בשקית ולהמתין לפחות יום לפני שאוכלים, העוגה רק משתבחת.