מתכון לעוגת דבש ללא גלוטן צילום: יח"צ

רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה חושף מתכון להכנת עוגת דבש – ללא גלוטן, המתאימה להגשה כקינוח בראש השנה וחגי תשרי. מתאימה גם לשוחרי בריאות, חובבי מזון ללא גלוטן או לסובלים ממחלת הצליאק. היא אוורירית, עשירה בטעמים, רכה ונימוחה בפה

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • קושי: קל

מצרכים:

  • 100 גרם סוכר חום דמררה
    100 גרם סוכר לבן
    300 גרם דבש
    2 ביצים (L)
    200 גרם שמן
    350 גרם קמח לעוגות ללא גלוטן
  • 7 גרם אבקת אפיה
    2 גרם סודה לשתיה
    1/4 כפית מלח
    1 כפית קנמון
    1/4 כפית ציפורן
    200 מל׳ תה כהה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-165 מעלות. מצפים תבנית אינגלנש בנייר אפיה. 

  2. מקציפים במקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית.

  3. מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה. 

  4. בקערה מערבבים את כל היבשים ומוסיפים לתערובת.

  5. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד.

  6. לאחר מזיגת התערובת לתבנית ניתן להוסיף שקדים פרוסים או אגוזים. 

  7. אופים כ- 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

    מומלץ לסגור את העוגה לאחר שהתקררה בשקית ולהמתין לפחות יום לפני שאוכלים, העוגה רק משתבחת.