פאייה כשרה מהשף גולן ימין השף גולן ימין מזמין אתכם לפאייה כשרה פאייה כשרה מהשף גולן ימין

ארוחת צהריים קלילה, כשרה, בריאה וצבעונית, של פאייה כשרה. המנה המקורית הגיעה אלינו מחבל ולנסיה שבספרד, קבלו את הגרסה של השף גולן ימין.

  • זמן הכנה: 50 דקות
  • דרגת קושי: קל

מצרכים

  • 1 כוס אורז
    21/2 כוסות מים רותחים
    3 כפות שמן
    1 גמבה צהובה חתוכה לקוביות או רצועות
    1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות או רצועות
    1 גמבה ירוקה חתוכה לקוביות או רצועות
    1 בצל גדול חתוך לקוביות

  • 150 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
  • 50 גרם פטריות פורטובלו
  • חצי כוס קוביות אננס - לא חובה
  • 1 כף מלח
    1/2 כפית פלפל לבן
    1 כף סילאן
    כף וחצי צ'ילי מתוק - לא חובה

אופן ההכנה

  • אוכל ומתכונים - השף גולן ימין מזמין אתכם לפאייה כשרה
    מטגנים בשמן חזה עוף עם בצל עד שהבצל מזהיב 
  • מוסיפים גמבות ופטריות וממשיכים לטגן דקה
  • מוסיפים אורז ואננס (מי שרוצה)
  • בוחשים היטב עד שהאורז ושאר המרכיבים חמים וקיבלו אחידות
  • מוסיפים סילאן, מלח ופלפל ומערבבים
  • מוסיפים מים רותחים ומכסים
  • משאירים על אש נמוכה 18 דקות
  • פטתחים את המכסה ומפרידים בעזרת מזלג 
    הפאייה מוכנה כאשר האורז מבושל ופריך בצדדים
    לשדרוג יש להוסיף צ'ילי מתוק
    בתאבון

הכותב: גולן ימין הוא שף סוג 4, שף בכיר באיגוד השפים, כיום שף ראשי בגני האחוזה ויועץ קולינרי 

"כבר מגיל 5 אמא ידעה שאהיה שף, הסתובבתי בין הרגליים של אמא וסבתא במטבח. בעיני המטבח הוא אומנות לכל דבר"