סופגניות ללא גלוטן קלות להכנה  צילום: אסף לוי

מתכון בייתי, קליל וטעים לסופגניות ללא גלוטן מאת רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת ביגה. מתכון להכנת סופגניות ללא גלוטן, שכל אחד יכול להכין בבית וההצלחה מובטחת. המתכון מעולה, טעים, קל, ומהיר ומומלץ לשוחרי בריאות, חובבי מזון ללא גלוטן או לסובלים ממחלת הצליאק

  • זמן הכנה: 25 דקות
  • קושי: קל

מצרכים:

  • תערובת ללא גלוטן – 500 גרם
    סוכר - 75 גרם
    שמרים יבשים – 17 גרם
  • מים – 525 גרם
    שמן קנולה – 30 גרם
    מלח – 5 גרם

אופן ההכנה

יש להכניס לקעת המיקסר את התערובת ללא גלוטן, סוכר ושמרים יבשים ולערבב במהירות נמוכה, תוך כדיי ערבוב יש להוסיף למיקסר את הנוזלים במשך 2 דקות.
להוסיף את המלח, לערבב במהירות בינונית למשך 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד.

משקל סופגנייה לפני אפייה, כ-70 גרם כל אחת (כ-16 סופגניות)

טמפרטורת אלפייה: 205-215 מעלות צלסיוס
זמן אפייה: 11-14 דק'