מרק כפרי עם ירקות וקטניות
אין כמו מרק לוהט ומלא בתוכן בימי החורף הקרים. דוד אלחדף, שף רשת BBB מציע מתכון להכנת מרק כפרי עם ירקות וקטניות, קל להכנה בבית, לא דורש מאמץ, וטעים במיוחד. המרק הכפרי סמיך, גדוש בירקות, קטניות, בורגול וקינואה, ומהווה ארוחה שלמה המוגשת בצלחת אחת, שאינה משמינה, אך יחד עם זאת מחממת ומנחמת בימי החורף הקרים
זמן הכנה: 30 דקות
- קושי: קל
מצרכים:
|
|
אופן ההכנה
בסיר רחב על להבה חזקה, מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל, גזר וסלרי ומטגנים עד הזהבה.
מוספים את קוביות הבשר ומטגנים עד השחמת הבשר.
מוסיפים את השום והפלפלים, ממשיכים באידוי עד ריכוך של כל הירקות, מוסיפים את הפטריות וממשיכים באידוי.
מוסיפים את העגבניות. פותחים את התבלינים עם מעט מהמים (בכדי למנוע גושים).
מוסיפים את כל המים מביאים לרתיחה.
מכפים את הקצף מעל. מוסיפים את העדשים, קינואה ובורגול, מוסיפים את כל העשבים ומכבים את האש.