מתכון בייתי להכנת אוזני המן ללא גלוטן צילום: אמיר מנחם

רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה, מציע מתכון מנצח של אוזני המן ללא גלוטן, במילוי שוקולד או ממרח תמרים. קל מאוד להכנה וטעים במיוחד 

זמן הכנה: 30 דקות

  • קושי: קל

מצרכים:

  • 220 גרם קמח "כרגיל" או קמח "תמי" נטול גלוטן
    100 גרם אבקת סוכר
    200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
    30 גרם שקדים טחונים
    50 גרם קורנפלור
    קורט מלח

  • 1 כפית תמצית וניל
    1 ביצה L
    2-3 כפות חלב (במידת הצורך)
    גרידת לימון
    למלית : ממרח שוקולד\ ממרח תמרים – כל ממרח שאוהבים אפשר
    לקישוט : אבקת סוכר

אופן ההכנה

במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, אבקת סוכר, חמאה, שקדים, קורנפלור, מלח ווניל וגרידת לימון עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים עוד 1-2 כפות חלב.
מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ. קורצים עיגולים בגודל הרצוי.
ממלאים כל עיגול במלית הרצויה וסוגרים לצורת אוזני המן. חשוב לא למלא יותר מדי.
מניחים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
אופים במשך 12-17 דקות, או עד שהאוזניים מזהיבות ומתייצבות.
מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.