מתכון להכנת סלט קממבר וסלק אדום צילום: גליה אבירם

בהשראת המטבח האיטלקי, מציע השף הראשי של גרג אלעד אמסלם מתכון להכנת סלט קממבר וסלק אדום. הסלט מתוחכם, צבעוני, עשיר, בסגנון ים תיכוני ומתאים לכל אירוח או ארוחה 

זמן הכנה: 20 דקות

  • קושי: קל

מצרכים:

  • מיקס של חסה סלנובה + חסה ערבית+ חסה לליק שטופות
    2 סלקים
    גבינת קממבר אחד
    כף סוכר חום
    זוקיני אחד
    תפוח ירוק – גרנד סמית 1
    חופן פיסטוק גרוס
    רוטב ויניגרט ביתי אופציה נוספת קנוי

  • להכנת הויניגרט הביתי:
    ויניגרט וניל ופרג
    50 גרם חרדל דיגון חלק
    5 גרם תמצית וניל
    5 גרם פרג
    50 גרם חומץ בלסמי לבן
    3 גרם שום
    100 גרם שמן סויה
    70 גרם שמן זית
    80 גרם סילאן
    מלח ופלפל לפי טעם

אופן ההכנה

חותכים את החסות גס ומניחים בקערה
2 סלקים צלויים 180 מעלות על מגש עם מלח גס במשך שעה , להוציא לקלף ולחתוך לקוביות , לשיטה היותר קלה
לוקחים את הסלקים של הוואקום וחותכים אותם לרבעים ומניחים על החסות.
לוקחים זוקיני שוטפים אותו קולפים אותו מהקליפה ועם מקלף מקלפים רצועות זוקיני כמה שאוהבים .
חותכים חצי תפוח לגפרורים או לפרוסות דקות.
לאחר מכן מחממים תנור 250 מעלות, לוקחים את גבינת הקממבר שמים על מגש עם נייר אפייה, מפזירים מעל שכבה דקה של סוכר חום ומכניסים לדקה שתיים עלמנת לקבל קירמול מעל
במידה ויש ברנר ניתן לשרוף עם ברנר.

אופן הכנת הוינגרט

מעבירים את כל המוצרים לבלנדר הביתי מלבד השמנים, טוחנים היטב ומזלפים את השמן פנימה באיטיות עד קבלת רוטב הומוגני.
לאחר מכן מוסיפים את הויניגרט , מפזירים פיסטוק גרוס מערבבים הכל ערבוב גס ומגישים