מתכון להכנת עוגת גבינה טרמיסו בייתית ללא גלוטן צילום: אבי ולדמן

מתכון חגיגי וטעים לחג שבועות - עוגת גבינה טירמיסו - ללא גלוטן באדיבות הקונדיטור הראשי של רשת ביגה, רן בן דוד.

את ההעוגה ניתן להכין בצורה ממרובעת, או כפס. העוגה כוללת תוספות מענגות כמו גבינת מסקרפונה, קרם חלבי אוורירי ובשקוטים ספוגים בקפה. העוגת מתאימה גם לצליאקים, לנמנעים מגלוטן ולחובבי מוצרי מזון ללא גלוטן. 

זמן הכנה: 30 דקות

  • קושי: קל

מצרכים:

  • לקרם:
    120 גר סוכר
    500 גר מסקרפונה
    500 מל שמנת להקצפה
    2 כפיות תמצית וניל
    קקאו

  • 400 גר בישקוטים ללא גלוטן
    200 מ"ל אספרסו

אופן ההכנה

טובלים את הבישקוטים בקפה ומצפים את תחתית התבנית בבישקוטים. (חצי מכמות הבישקוטים). ניתן להכין את העוגה בתבנית מרובעת, או תבנית פס.
מקצפים את השמנת מתוקה עם הסוכר (הקצפה קלה,מרקם רך).
בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מטרפה את גבינת המסקרפונה והוניל ואז מוסיפים שמנת המוקצפת עד לקבלת מרקם אחיד.
מצפים את השיכבה של הבישקוטים בחצי מכמות הקרם.
על שיכבה זו מסדרים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה ובסוף שיכבה נוספת של הקרם מסקרפונה.
לסיום, מפזרים קקאו מעל בעזרת מסננת.
מקררים לפני הגשה