פילה דג לבן ברוטב עגבניות חריף צילום: יח"צ

מתכון פיקנטי וחגיגי לראש השנה להכנת פילה דג לבן ברוטב עגבניות חריף באדיבות קפה ביגה - מדובר באחת ממנות הדגל במסעדה

זמן הכנה: 30 דקות

  • קושי: קל

מצרכים:

  • - פלפלים חריפים מטוגן קלות
    - שן שום קצוצה
    - שמן זית
    - חומץ
    - מלח
    - פילה דג לבן ללא עור (לבחירה: דניס, לברק, אמנון) חתוך לקוביות עבות
    - 200 מ"ל רוטב עגבניות (ללא תוספת תיבול)
    - עלי כוסברה

  • - שן שום קצוצה
    - קורט פלפל שאטה גרוס
    - פלפל חריף כבוש
    - 4 עגבניות שרי חצויות
    - מלח
    - פלפל שחור גרוס
    - 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

לטגן את הפלפלים עד שהקליפה מתחילה להיסדק ולפרוס אותם לפרוסות עבות בעובי של כשני ס"מ.
להניח בקערה, לכסות בשמן זית ולהוסיף כ3 כפות חומץ וקורט מלח. לעכות לפחות שעה עד השימוש.
להרכבת המנה: במחבת להניח את כל חומרי הגלם ולהדליק את האש
לבשל 5-10 דקות לאחר רתיחה. להגיש בצלחת עם שוליים גבוהים
לפזר מעט עלי כוסברה מעל.
רצוי להגיש עם חלה וטחינה לבנה.