מתכון להכנת מרק בצל בסגנון צרפתי צילום: דרור כץ

מתכון חורפי למנה מהבילה מהמטבח הצרפתי: מרק בצל שניתן להכין בבית והתוצאה מושלמת וטעימה. לעד אמסלם, השף ראשי של קפה גרג, מציע מתכון של מרק בצל בסגנון צרפתי, שניתן להכין בבית ב – 10 דקות בלבד

זמן הכנה: 10 דקות

  • קושי: קל

מצרכים:

  • בצל סגול או לבן- 2 קג
    שיני שום 100 גרם
    שמן קנולה 100 גרם
    תפוח אדמה מבושל 500 גרם

  • מים- 8 ליטר
    טריאקי 100 גרם
    ריבת בצל 2 כפות
    מלח 25 גרם

אופן ההכנה

חותכים את הבצל ואת שיני השום לסיילס.
מטגנים בסיר 10דקות על אש גבוהה.
תפוחי אדמה מבושלים מגרדים בפומפיה ומוסיפים לסיר (להסמכת המרק)
מוסיפים את המים , הטראקי וריבת הבצל.
מבשלים כשעה וחצי, ממליחים , טועמים ומתקנים טעם אם צריך.
ניתן להקרים בפרוסת גבינה צהובה בהגשה.