מתכון להכנת עוגת שוקולד עשירה ומלאה בטעמים צילום: גליה אבירם

לרגל יום השוקולד העולמי, הקונדיטורית של רשת קפה ביגה, שרית גז מעניקה מתכון של עוגת שוקולד הנמכרת ביותר ברשת ביגה. היא עשירה, מלאת טעמים, רכה, יפה וטעימה במיוחד 

זמן הכנה: 25 דקות

  • קושי: בינוני

מצרכים:

  • 200 גרם שוקולד מריר
    130 גרם חמאה
    5 ביצים
    4\3 כוס סוכר
  • קורט מלח
    70 גרם קמח\ אפשרות ללא גלוטן להשתמש בקמח ללא גלוטן
    כפית א. אפיה
    50 גרם שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

  1. ממיסים שוקולד מריר וחמאה לתערובת אחידה בבן מארי או במיקרו בפולסים של 30 שניות.

  2. מקציפים את הביצים והסוכר יחד לקצף תפוח ואוורירי.

  3. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים וממשיכים להקציף.
  4. מוסיפים את הרכיבים היבשים ואת השוקולד צי'פס ומערבבים בתנועת קיפול עדינה את התערובת עד שהיא מתאחדת.

  5. שופכים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור.

  6.  

    אופים ב-165 מעלות , זמן הכנה 30-35 דק'.