עוגת תפוזים נימוחה עוגת תפוזים נימוחה עוגת תפוזים נימוחה

מתכון לעוגת תפוזים נהדרת ופשוטה להכנה. מצויינת עם הקפה, או בפני עצמה.

  • זמן הכנה: 50 דקות
  • דרגת קושי: קל
    תבנית: 24 או שתי תבניות אינגליש קייק

מצרכים

  • 4 ביצים
    11/2 כוסות סוכר
    כף תמצית וניל
    חצי כוס שמן

  • 2 כוסות קמח תופח
    קליפת תפוז או לימון מגורדת
    1 כוס מיץ תפוזים סחוט

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות
    בקערה מקציפים 4 חלמונים, כוס סוכר ותמצית וניל
    מוסיפים באיטיות את השמן
    מוסיפים קמח, קליפת תפוז ו 3/4 כוס מיץ תפוזים
    בקערה נפרדת מקציפים 4 חלבונים עם חצי כוס סוכר
    בזהירות מקפלים את תערובת הקערה הראשונה לתוך קערת הלבונים והסוכר
    מכניסים לתנור ל-30 דקות
    מוציאים מהתנור ומוסיפים 1/4 כוס מיץ תפוזים באופן שווה על התבנית
    מחזירים לתנור ל- 10-5 דקות נוספות, עד שניתן להכניס קיסם שיוצא ללא פירורים