מתכון להכנת אטריות מוקפצות עם קארי ובוטנים בסגנון תאילנדי צילום: יח"צ

לתזונה טבעונית יתרונות בריאותיים רבים, היא עשירה במרכיבים תזונתיים מזינים, מספקת סיבים, נוגדי חמצון ותרכובות צמחיות מועילות, עשירה גם באשלגן, מגנזיום, חומצה פולית וויטמינים ועוד.
השף של רשת קפה ביגה, איתי שפיגל, מגיש מתכון להכנת איטריות אודון מוקפצות עם קארי ובוטנים – בסגנון תאילנדי, מנה עשירה בטעמים, פיקנטית, וטבעונית לחלוטין, להכנה קלה ביתית 

זמן הכנה: 50 דקות

  • קושי: בינוני

מצרכים:

  • חבילת איטריות אודון בוואקום
    150 מ"ל בסיס רוטב קארי אדום (נוזל)
    ליטר חלב קוקוס
    30 מ"ל שמן סויה
    17 ג' סוכר

  • פטריות שיטאקי יבשות
    חופן עלי בזיליקום (לפחות 5 יח')
    בצל ירוק פרוס דק
    100 ג' טופו חתוך לקוביות בגודל של 1X1 ס"מ
    כף מלאה בוטנים גרוסים

אופן ההכנה

להכנת הרוטב
בסיר קטן מאחדים חלב קוקוס, סוכר, שמן ובסיס קארי נוזלי. מחממים תוך כדי עירבוב עד שהסוכר נמס ומכבים.
מכניסים לסיר 5 יחידות פטריות שיטאקי, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים על חום נמוך כ-20 דקות. מקררים, מסננים, חותכים את הרגל של הפיטריה ופורסים את השיטאקי לפרוסות דקות.
משרים טופו במעט רוב סויה מדולל במים או רוטב טריאקי מדולל, מסננים ומטגנים קלות עד הזהבה, להיזהר שלא ישרף ויקבל טעם מריר.
את איטריות האודון רצוי לחלוט כ-20 שניות במים רותחים. 

להכנת המנה:
במחבת עמוקה או ווק שמים 200 מ"ל רוטב קארי מוכן, פטריית שיטאקי פרוסה ואת הטופו המטוגן. מביאים לרתיחה ומכניסים פנימה את אטריות האודון. 
מקפיצים יחד עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם, לקראת סוף הבישול מוסיפים בזיליקום.
כשמוכן שמים את האודון בצלחת עמוקה וסוגרים מעל עם בוטנים והבצל הירוק.

בתאבון