מתכון להכנת סופגניות ללא גלוטן
לכל מי שרוצה להכין בבית סופגניות ולהימנע מגלוטן, רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה, משתף לרגל חג החנוכה, במתכון להכנת סופגניות ללא גלוטן, במגוון כמו שוקולד' ריבת חלב' ריבת תות ועוד. הסופגניות ללא גלוטן טעימות, רכות, קלות להכנה בבית, ומתאימות גם לצליאקים
- זמן הכנה: 25 דקות
- קושי: קל
מצרכים:
|
|
אופן הכנה:
1. מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד
2. מוסיפים את המים והשמן ולשים כ-7 דקות עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
3. שמים בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד, מתפיחים עד הכפלת נפח.
4. מחלקים את הבצק לחתיכות של 70 גרם ויוצרים כדורים.
5.הכדור יש לשים על נייר אפיה משומן ולהתפיח עד הכפלת נפח. ( מכוסה במגבת לחה)
6. בינתיים מחממים שמן בסיר עמוק לטמפ של 170-160 מעלות ואת הסופגניה יש לטגן כשהצד העליון תחילה מוכנס לשמן החם.
7. לאחר כשתי דקות ( עד קבלת צבע חום ) יש להפוך את הסופגניה ולהמשיך לטגן כ2-3 דקות נוספות.
8. לקרר מעט את הסופגניות ואז אפשר להתפרע עם מילויים כאוות נפשכם – כל מילוי ללא גלוטן!
9. מומלץ לעשות שימוש במילוי במזרק עמוק, ובמילוי שמרקמו נוזלי – שוקולד, ריבה, ריבת חלב או חמאת בוטנים .