פאי רועים חגיגי עם טלה

לכבוד חג הפסח, מנה מנחמת ומרשימה שתכבוש את לב הסועדים. פאי רועים עם טלה הוא גרסה אלגנטית למנה האירית הקלאסית, עם בשר טלה רך המתבשל באיטיות, שכבת ירקות עסיסית וציפוי קטיפתי של פירה תפוחי אדמה. המנה משדרת ביתיות וחום ומשתלבת באופן מושלם עם המסורת של ליל הסדר – חגיגה של טעמים שכולם יזכרו. יהונתן גלעדי, השף של חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם, מציע פרשנות ים תיכונית למתכון פאי רועים האירי המפורסם:
- זמן הכנה: שעה
- קושי: בינוני
מצרכים:
|
|
אופן הכנה:
למילוי:
מחממים תנור ל-200 מעלות (או 180 טורבו)
מטגנים במחבת בצל עם השמן על אש בינונית עד להזהבה קלה
מוסיפים את הבשר עד שהוא מחליף צבע לאפרפר
מסננים במסננת דקה כ-2 דקות ומחזירים למחבת
מוסיפים את המלח ותבלינים ומערבבים כ- 2 דקות
מוסיפים רוטב וורצ׳סטר קמח ורסק לעוד 2 דקות
מוסיפים ירקות לעוד 2 דקות
מניחים בצד
לפירה :
מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים עד לריכוך (מזלג נכנס בקלות)
מסננים את המים
מועכים בכל צורה שאתה עושים פירה
מערבבים בכף עץ את שאר המרכיבים
להרכבה:
בתבנית 24*24 מפזרים את המילוי בצורה אחידה
מעליו את הפירה , עוברים עם מזלג על הפירה ויוצרים חריצים בצורת שורות.
מכניסים לתנור ללא כיסוי ל- כחצי שעה