פאי רועים חגיגי עם טלה צילום: יח"צ

לכבוד חג הפסח, מנה מנחמת ומרשימה שתכבוש את לב הסועדים. פאי רועים עם טלה הוא גרסה אלגנטית למנה האירית הקלאסית, עם בשר טלה רך המתבשל באיטיות, שכבת ירקות עסיסית וציפוי קטיפתי של פירה תפוחי אדמה. המנה משדרת ביתיות וחום ומשתלבת באופן מושלם עם המסורת של ליל הסדר – חגיגה של טעמים שכולם יזכרו. יהונתן גלעדי, השף של חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם, מציע פרשנות ים תיכונית למתכון פאי רועים האירי המפורסם:

  • זמן הכנה: שעה
  • קושי: בינוני

מצרכים:

  • מצרכים למילוי:

    2 כפות שמן זית
    1 בצל לבן קצוץ
    חצי קילו בשר בקר עם 30% שומן כבש
    כפית עלי טימין טרי
    כפית זרעי שומר (אופציונלי)
    כפית מלח
    כפית פלפל לבן טחון
    כפית סומק טחון
    כפית כמון טחון
    חצי כפית קינמון טחון
    כף רוטב וורצ'סטר
    2 כפות שום קצוץ
    2 כפות רסק עגבניות
    כף קמח כוסמין
    1 כוס מים
    1 כוס אפונה וגזר טבע פרוסט
    חצי כוס חומוס טבע פרוסט 

  • מצרכים לפירה:

    1 קילו תפוחי אדמה לבן קלוף חתוך לקוביות של 2 סמ
    200 גרם חמאה או מחמאה
    חצי כוס חלב שקדים
    כפית מלח
    כפית פלפל שחור
    כפית מוסקט טחון
    חצי כוס גבינת גרוייר מגורדת ( אופציונלי)

אופן הכנה:

למילוי:
מחממים תנור ל-200 מעלות (או 180 טורבו)
מטגנים במחבת בצל עם השמן על אש בינונית עד להזהבה קלה
מוסיפים את הבשר עד שהוא מחליף צבע לאפרפר
מסננים במסננת דקה כ-2 דקות ומחזירים למחבת
מוסיפים את המלח ותבלינים ומערבבים כ- 2 דקות
מוסיפים רוטב וורצ׳סטר קמח ורסק לעוד 2 דקות
מוסיפים ירקות לעוד 2 דקות
מניחים בצד
לפירה :
מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים עד לריכוך (מזלג נכנס בקלות)
מסננים את המים
מועכים בכל צורה שאתה עושים פירה
מערבבים בכף עץ את שאר המרכיבים

להרכבה:
בתבנית 24*24 מפזרים את המילוי בצורה אחידה
מעליו את הפירה , עוברים עם מזלג על הפירה ויוצרים חריצים בצורת שורות.
מכניסים לתנור ללא כיסוי ל- כחצי שעה