פסטה פנה ברוטב רוזה | צילום והכנה: סיון נצח פסטה פנה ברוטב רוזה, בתוספת זיתים ופטריות שמפיניון פסטה פנה ברוטב רוזה | צילום והכנה: סיון נצח

מתכון לפסטה פנה ברוטב רוזה, בתוספת זיתים ופטריות שמפיניון, ממטבחה של סיון נצח. 

  • זמן הכנה: 25 דקות
  • דרגת קושי: קל

מצרכים

  • 1 חבילת פסטה פנה
    1 בצל שלם בינוני
    1/4 קופסת זיתים ללא חרצנים חתוכים לרבעים
    6 עלי בזיליקום
    מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
    1 קופסה עגבניות מרוסקות
    1 קופסא קטנה רסק עגבניות (100 גרם)
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון
    1/4 כוס מים רותחים
    1/4 כפית סוכר
    מלח
    פלפל
    אורגנו

  • מכינים פסטה פנה ע"פ הוראות יצרן
    מקפיצים במחבת עם מעט שמן זית, זיתים ופטריות
    במחבת נפרד על אש נמוכה, מטגנים בצל עד להזהבה
    מוסיפים זיתים ובזילקום, מערבבים ומטגנים דקה נוספת 
    מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, מים רותחים, סוכר, מלח, פלפל ואורגנו
    מוסיפים את הזיתים והפטריות ומביאים לרתיחה
    מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים לערבב עד שהרוטב מסמיך
    שופכים את הרוטב מעל הפסטה


    מתכונים נוספים ממטבחה של סיון נצח

  • עוגת בננות וסירופ מייפל
  • תפוחי אדמה ופטריות

  • מתכון לזיתים מרוקאים