מתכון לעוגת שמרים שוקולד
מתכון לעוגת שמרים שוקולד מצוינת, למי שמעדיף אפשר לשים כל מלית אחרת שאוהבים, כמו ממרח שוקולד, ריבה או חלבה.
- זמן הכנה: ארבע שעות
- דרגת קושי: בינוני
תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ
מצרכים
|
|
אופן ההכנה
- במעבד מזון עם וו לישה מערבבים את הקמח והשמרית
מוסיפים ביצים, סוכר וסוכר וניל - בקערה נפרדת מערבבים חמאה, חלב ושמנת חמוצה עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את התערובת למיקסר ומעבדים את החומרים במהירות בינונית כ-5 דקות עד לקבלת תערובת בצקית רכה
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים (אפשר להשאיר ללילה) עד להכפלת הנפח.
- למלית: ממיסים על אש נמוכה חמאה ושוקולד
- מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
מצננים לחצי שעה תוך ערבוב מידי פעם
מחממים תנור ל -170 מעלות
מחלקים את הבצק התפוח לשני חלקים שווים
מרדדים על משטח מקומח כל חלק למלבן דק
מורחים על כל חלק 1/2 מתערובת המלית ומגלגלים לגליל
את שני הגלילים שנוצרו קולעים יחד לצורת בורג וסוגרים לעיגול
משמנים תבנית ומעבירים את הבצק
מכסים ומתפיחים בשנית כ-30 דקות
טורפים ביצה ומברישים את הבצק
מכניסים לתנור לכ-45 דקות עד להזהבה
מצננים את העוגה, הופכים אותה ומחלצים מהתבנית
מפזרים אבקת סוכר ומגישים