עוגת שמרים שוקולד מתכון לעוגת שבלולים במלית קינמון או שוקולד עוגת שמרים שוקולד

מתכון לעוגת שבלולים במלית קינמון, או שוקולד ושקדים, ממטבחה של דקלה טל

  • זמן הכנה: ארבע וחצי שעות
  • דרגת קושי: בינוני
    תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ

מצרכים

  • לבצק:
    4 כוסות קמח (560 גרם)
    1/2 שקית שמרית (25 גרם) או 1 כף שמרים יבשים
    50 גרם חמאה מומסת פושרת
    11/4 כוס חלב פושר (300 מ"ל)
    1 ביצה
    2 כפות סוכר (25 גרם)
    1 חפיסה אינסטנט פודינג וניל
    1/2 כפית מלח
    לזיגוג
    ביצה

  • למלית קינמון
    100 גרם חמאה מומסת
    1 כף גדושה קינמון
    1 כוס דחוסה סוכר חום כהה (240 גרם)
    למלית שוקולד
  • 50 גרם חמאה או מרגרינה בלי מלח רכה מאוד
    6 כפות סוכר חום כהה
    1 כוס פתיתי שוקולד
  • 3 כפות מים
  • 1/4 כפית קינמון
    3/4 כוס שקדים קצוצים

אופן ההכנה

במעבד מזון עם וו לישה מערבבים קמח ,שמרית ואינסטנט פודינג וניל
מוסיפים ביצים, סוכר, חלב, חמאה מומסת ומלח
מעבדים את החומרים במהירות בינונית כ-5 דקות עד לקבלת תערובת בצקית מבריכה ורכה
משמנים בתרסיס שמן למניעת התייבשות
מכסים במגבת לשעתיים עד להכפלת הנפח.
לשני סוגי המלית:
ממיסים את החמאה- אפשר במיקרו או על הגז
מוסיפים סוכר ומערבבים
מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
מצננים לחצי שעה תוך ערבוב מידי פעם
מחלקים את הבצק לשניים ופורסים למלבן בעובי 1/2 ס"מ
מורחים את המלית ומגלגלים
חותכים לשבלולים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
מהדקים טוב את קצות השבלולים כדי שלא יפתחו
שוב מכסים במגבת וממתינים כשעתיים (עד להכפלת הנפח)
טורפים ביצה ומברישים את הבצק לזיגוג
מחממים תנור ל -180 מעלות
מכניסים לתנור לכ-45 דקות עד להזהבה
מצננים את העוגה, הופכים אותה ומחלצים מהתבנית

מתכונים נוספים ממטבחה של דקלה טל

עוגת גבינה ופירורים

פשטידת איטריות מתוקה

צלי בקר עם תפוחי אדמה וערמונים