סופגניות במילוי קרם שוקולד או קרם תות
קבלו מתכון לסופגנית לחג החנוכה, באדיבות שלומי שושן שף מתחם האירועים "תל יה". מתכון ל-30 סופגניות בינוניות
- זמן הכנה: 6 שעות
- דרגת קושי: בינוני
מצרכים
|
|
אופן ההכנה
-
מנפים את הקמח ומעבירים למיקסר עם וו לישה
מוסיפים מים, שמרית וסוכר, ולשים במהירות איטית.
לאחר 4 דקות של לישה מוסיפים לתערובת את הביצים והברנדי.
לאחר 4 דקות מוסיפים קוביות המרגרינה או חמאה וכפית מלח.
לשים עד לקבלת בצק חלק.
מכניסים את התערובת לקערה גדולה, מכסים בניילון מקומח וממתינים להתפחה במשך שעה עד שעה-וחצי, להכפלת נפח הבצק.
לאחר ההתפחה מוציאים אוויר מהבצק, מעבירים למקרר וממתינים להתפחה חוזרת כשעה עד שעתיים.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-כ 30 חתיכות
לוקחים חתיכת בצק לידיים, מהדקים היטב לצורת כדור ומגלגלים בשתי ידיים כדור בגודל כ-6 סנטימטר.
את הכדורים מניחים על משטח משומן או מקומח בהפרש של 5 סנטימטר מאחת לשנייה.
למניעת התייבשות מברישים במעט שמן או מכסים בניילון גדול, ממתינים עד להכפלת הנפח (שעה עד שעה וחצי, לפעמים יותר תלוי בטמפרטורת החדר).שלב הטיגון:
לאחר הכפלת הנפח מחממים שמן עמוק בלהבה בינונית (אסור שהשמן יהיה רותח כמו בצ'יפס)
מרימים את הסופגניות מהמשטח המשומן בעדינות רבה ומכניסים לסיר בעדינות כאשר הצד העליון הנפוח נכנס כשפניו אל תוך השמן (צריך להיות בעבוע קל סביב הסופגניה, אם יש בעבוע ישר עם כניסת הסופגניה לשמן, יש להנמיך את הלהבה). לאחר הזהבה (כ-2 דקות) הופכים, וממתנים שוב כ-2 דקות. -
למילוי קרם שוקולד
שוברים את השוקולד הלבן לקוביות ומניחים בצלחת.
מחממים סוכר ושמנת על אש בינונית עד שנוצרות בועיות קטנטנות.
בוחשים מדי פעם - לא מגיעים לרתיחה.
מכבים את האש.
מוסיפים את קוביות השוקולד לשמנת החמה ובוחשים כמה דקות עד לקבלת קרם סמיך ואחיד.
אפשר לצפות את השוקולד בחלקו העליון או למלא את הסופגנייהלמילוי קרם תות
שוטפים ומייבשים את חבילת התותים
טוחנים בעזרת בלנדר סטיק את חבילת התותים עד לקבלת מחית ומניחים בצד
מקציפים במיקסר את השמנת והפודינג עד לקבלת תערובת אחידה
מוסיפים את מחית התותים וסירופ סוכר וממשיכים לערבב עד שנוצרת תערובת אחידה
מכניסים את התערובת לשק זילוף עם צנטר למילוי וממלאים את הסופגנייה -
קישוטים ניתן להוסיף לפי הטעם הטוב של כל אחד ואחת והרצון להשקיע