כנפיים בגריל או למנגל
מתכון ליום העצמאות - כנפיים בגריל או למנגל עם מבחר רטבים מהשף אילן פנחס, השף הראשי של רשת BBB
- זמן הכנה: שעתיים
- דרגת קושי: בינוני
מצרכים
|
|
אופן ההכנה
-
שוטפים את הכנפיים במים קרים מאוד ומסננים מנוזלים
מעבירים לקערת ערבוב ומתבלים במלח ופלפל
מעבירים לגריל וצורבים משני הצדדים עד שהכנף שחומה מבחוץ ומוכנה בפנים.מעבירים את הכנפיים לקערת הנירוסטה ומכסים בניילון נצמד כך שייווצר חום פנימי שימשיך לבשל את הכנפיים.
אחרי 20 דקות מוציאים את הניילון ומחזירים לגריל לצלייה נוספת ועד שהכנפיים מוכנות (יש לפתוח עם סכין ולבדוק שאין דם בקרבת העצם).
מוציאים את הכנפיים לקערת ערבוב ומוסיפים את הרוטב
מערבבים כך שהרוטב יכסה את הכנפיים מכל הצדדים, מגישים ומקשטים. -
אופן הכנת רוטב חריף מעושן
מערבבים במעבד מזון את הטריאקי, צ'יפוטלה והסרירצה למחית חלקה
בקערת ערבוב מוסיפים את הצ'ילי המתוק
מערבבים לרוטב חלק.אופן הכנת רוטב צ'ילי מתוק
את רוטב הצ'ילי המתוק על כל מרכיביו למעט החמאה מכניסים לסיר רחב
מבשלים על אש בינונית
מוסיפים את החמאה ומערבבים עד התמוססות החמאה
לשים לב לתהליך הבישול ולוודא שהרוטב לא יתפרק.אופן הכנת רוטב חרדל ומייפל
מערבבים את כל החומרים לרוטב אחיד.