שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים | צילום: אפיק גבאי מתכון לשוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים | צילום: אפיק גבאי

כבוד יום העצמאת מתכון המשלב מגוון טעמים יחד הנרקמים למעטפת של בשר שוק טלה פריך בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים, באדיבות רשת טיב טעם

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • דרגת קושי: קל

שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים | צילום: אפיק גבאי

 מצרכים

  • 1 שוק טלה במשקל 2-2.5 ק"ג

    10 סלקים קטנים ללא הקליפה
    10 בצלי שאלוט קלופים
    1 חבילת ענבים ירוקים
    1 חבילת ענבים שחורים
    1 צרור תימין

  • 200 מ״ל רכז רימונים
    2 ליטר ציר עוף / מים
    2 כפות דבש
    מלח ופלפל שחור טחון טרי
    1/4 כוס שמן זית

 אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מכינים את הרוטב: במחבת גדולה מביאים לרתיחה רכז רימונים, ציר עוף/מים ודבש.
    צולים את הבשר: מברישים את שוק הטלה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור, ומניחים בתבנית אפייה גדולה.
    מוסיפים תימין, בצלי שאלוט, סלקים וענבים בשני צבעים (עם הגבעולים).
    יוצקים את הרוטב לתבנית. צולים כשעה וחצי עד להזהבה, מגבירים את החום ל-190 מעלות וצולים חצי שעה נוספת.