לכבוד יום ההמבורגר הבינלאומי | צילום: בועז לביא מתכון מנצח להמבורגר על האש לכבוד יום ההמבורגר הבינלאומי | צילום: בועז לביא

לכבוד יום ההמבורגר הבינלאומי, מתכון מנצח להמבורגר על האש, שאפשר להכין בבית, באדיבות רשת ההמבורגרים BBB 

 

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • דרגת קושי: בינוני

לכבוד יום ההמבורגר הבינלאומי | צילום: בועז לביא

 מצרכים

  • רכיבים: (מתכון ל 5 סועדים)

    300 גרם שייטל טחון גס
    450 גרם אונטריב טחון גס
    250 גרם שפונדרה טחון גס
    10 גרם (2 כפיות מלח)
    15 גרם (3 כפיות) פלפל שחור טחון דק
    200 מ"ל (כוס) משקה סודה 
    1 בצל קצוץ מטוגן עד להזהבה 

  • 5 לחמניות המבורגר

    1 עגבנייה פרוסה
    5 עלי חסה רעננים
    1 בצל פרוס
    2 מלפפונים חמוצים פרוסים
    רוטב איולי ציפוטלה

     

 אופן ההכנה

מערבבים בקערה את כל סוגי הבשר הטחון.
מוסיפים את משקה הסודה והתבלינים ולשים כדקה עד ליצירת תערובת אחידה (יש להימנע מלישת יתר).
מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים עד להיטמעות אחידה בבשר.

יוצרים קציצות במשקל 250-200 גרם, בגובה 2 ס"מ .
מחממים מחבת כבדה (רצוי פסים) משומנת היטב ומניחים את הקציצות.
צולים משני הצדדים למידת העשייה הרצויה.
על בסיס הלחמנייה יש להניח חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל לפי הטעם.
מעל מניחים את הקציצה הצלויה. מגישים עם הרטבים מעל או לצד המנה.