עוגת גבינה פרורים עוגת גבינה ופירורים צילום: fotolia

עוגת גבינה ופירורים מצוינת שכתבה סבתא בינה, סבתא של דקלה טל

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • דרגת קושי: בינוני
    תבנית בקוטר 26 ס"מ

מצרכים

  • לבצק:
    2 כוסות קמח תופח
    כפית אבקת אפיה
    2 כפות מחוקות סוכר
    2 חלמונים
    קורט מלח
    1 חבילת מרגרינה או חמאה

  • למילוי:
    2 חבילות גבינה 9% (500 גרם סה"כ)
    3/4 כוס סוכר
    1 סוכר וניל
  • 2 חלבונים מוקצפים
    2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל סה"כ)
    2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל -180 מעלות
    במעבד מזון מערבבים את הקמח, אבקת האפיה, הסוכר המלח והמרגרינה/חמאה לתערובת פירורית
  • מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבב עד שפירורי הבצק נעשים לחים
  • לשים לבצק אחיד ומניחים 2/3 מהבצק על גבי תבנית משומנת או נייר אפייה 
  • את ה 1/3 הנותר מניחים על גבי תבנית מאורכת ללא שימון, או על נייר אפייה
  • מכניסים את שתי התבניות לתנור ל-20 דקות עד להזהבה.
    ממתינים שהתבניות יצטננו 
    את התבנית עם 1/3 הפירורים מפוררים לפירורים קטנים ושומרים בכלי סגור עד לשימוש 
  • למילוי: מערבבים גבינה, סוכר, סוכר וניל וחלבונים מוקצפים
  • במעבד מזון מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר
    מקפלים את הגבינות לתוך קערת הקצפת
    מורחים את המילוי על הבצק
    מעבירים למקרר
    לפני ההגשה מוסיפים את הפירורים מעל העוגה