טיפים ועצות איך להשמר מעקיצות נדל"ן
לאחרונה אנו עדים לפרסומים רבים בתקשורת בהם מתוארים מקרים ועדויות של אנשים ש"נעקצו" או הולכו שולל בעסקאות נדל"ן, עקב הבטחות שווא שונות של יזמים או קבלנים
עבור אלה השוקלים או מצויים בתהליך חיפוש אחר נכס נדל"ן, ניר שמול, מנכ"ל חברת שניר, מעניק טיפים, עצות ונקודות למחשבה שכדאי לדעת.
כבר בשלבים הראשונים של ההתקשרות, המנעו מחתימה על כל מסמך משפטי, זיכרון דברים, או כל מסמך שהוא, ללא בדיקה של עו"ד המתמחה בנדל"ן.
לא להתפתות לבצע עסקאות כאשר המחיר המוצע הינו נמוך משמעותית ממחיר השוק. (אם עושים כן, הבדיקה של עורך הדין תחייב משנה זהירות).
לפני כל רכישה, חשוב לבדוק עם מחלקת ההנדסה של הרשות המקומית , מה מתוכנן בשטח המיועד של הנכס.
לבדוק האם יש בנק מלווה לפרויקט. במידה ואין ליווי של בנק, לבדוק מה הן הבטוחות אותן תקבלו בתמורה להעברת הכסף.
בקשו מהיזם רשימת לקוחות אשר רכשו ממנו נכס בעבר ושוחחו עימם, ודאו שאתם מקבלים מהם רושם נכון בדבר טיבו של המארגן.
אל תתנו לגורמים חיצוניים להשפיע על שיקול דעתכם, העיצוב המרשים של המשרד, המראה של איש המכירות, או "הכיבוד", לא יעידו דבר על טיבו של היזם – התמקדו בעובדות ובנתונים ענייניים.
במקרה של קבוצות רכישה, בידקו מה הן העלויות האמיתיות של הנכס, לרבות עלויות הביצוע ובקשו לראות הצעה מחייבת מקבלן.
במקרה של רכישת אדמה חקלאית, יש לקחת בחשבון שכל עוד אין החלטה מן הועדה העירונית על ייעוד המתחם, הסטטוס של הקרקע נתון לשינוי!
אם הכספים שהקצבתם עבור הרכישה הינם כספי חסכונות, פנסיות, או הכספים היחידים שצברתם, הימנעו מרכישות או השקעות של נכסים בעלי רמת סיכון. כדיברי האימרה: "לא לשים את כל הביצים בסל אחד".
יש להבין שככל שהרווח המובטח גדול יותר, כך הסיכון גדול יותר, וככל שהסיכון גדול יותר, הוא עלול להתממש..
במידה והקרקע טרם נרכשה והעיסקה מתבצעת "על הנייר", אל תסכימו להעביר כספים שלא באמצעות חשבון נאמנות.