נתניה תקלוט 1,970 עולים חדשים
למרות מגבלות הקורונה מתחילת 2021 עלו ארצה כ-20 אלף עולים חדשים, מרביתם ממערב אירופה וצפון אפריקה. 1970 מתוכם הגיעו לנתניה
שנת 2021 מסתמנת כשנה טובה לעלייה לישראל, כך לפי ניתוח נתוני ההגירה והקליטה של משרד הקליטה והסוכנות היהודית שבוצע בחברת אלדר שיווק הנדל"ן. למרות מגבלות הקורונה, הגיעו לישראל מתחילת השנה ועד סוף ספטמבר כמעט 20 אלף עולים חדשים. לשם השוואה, בשנת 2020 שהתאפיינה במשבר הקורונה הגיעו ארצה בסך הכל 21,109 עולים חדשים וב-2019 כולה הגיעו 35,119 עולים.
היישובים המובילים בישראל שאליהם הגיעו העולים החדשים בתקופה זו הם ירושלים (2,154 עולים), אחריה תל אביב עם 2,049 ובמקום השלישי נתניה עם 1,970 עולים חדשים.
רוני כהן, מנכ"ל אלדר שיווק נדל"ן המשווקת דירות חדשות מציין כי נוכחות העולים החדשים מורגשת במשרדי המכירות: "אנחנו רואים יותר פניות מצד תושבי חוץ שמתכוונים לעשות עלייה, ומעולים שכבר הגיעו ארצה. אנחנו מעריכים גם כי בשנים הקרובות נראה יותר עולים בישראל כי הרבה מתושבי החוץ רכשו דירות על הנייר והם ממתינים להסרת מגבלות הקורונה על מנת לבצע את העלייה בפועל. אם בעבר ראינו בעיקר עולים מצרפת, הרי שכיום יש הרבה התעניינות מתושבי אנגליה, בלגיה, גרמניה, דרום אפריקה ומארה"ב. הזרז המרכזי לעלייה ממערב אירופה הוא האנטישמיות הגואה וגם הקורונה והשפעותיה. אנחנו רואים לדוגמא הרבה עולים שמתכוונים לעלות ארצה אך להמשיך לעבוד או לנהל עסקים מרחוק".
יקי בריגה, מנכ"ל חברת BRIGA, מברך על כמות העולים החדשה לישראל וסבור כי "יש לעודד את העולים באמצעות תמריצים לישראלים ויהודים שרוצים לעשות עלייה ולחזור לארץ. נתניה היא בין הערים המובילות בישראל בקליטת עלייה, העולים אוהבים את מה שיש לעיר להציע – רצועת החוף והאווירה של חופש ובילוי שיש באוויר, והם חוזרים לכאן שנה אחרי שנה. יש בסך הכל 15 מיליון יהודים בעולם, 7 מיליון מהם נמצאים בחו"ל, ואם נצליח להחזיר רק 10% מהם – כ-500-700 אלף לפחות, זה יגרום לזה שמדינת ישראל תצא ממשבר הקורונה הכלכלי בדרך הכי מהירה והכי טובה. זה יאושש את הכלכלה ויחזיר כסף לישראל".