שירי חגואל סיידון מציגה: מאבק נגד גזענות
סגנית ראש העירייה קיימה בשבוע שעבר סדנה לעובדי העירייה העוסקים בתחומי החינוך, הצעירים והרווחה, בשיתוף עמותת "ישראלים נגד גזענות". "בעידן הנוכחי אין מקום לסובלנות כלפי גזענות או הדרה של אוכלוסייה כזו או אחרת", היא אומרת
סגנית ראש העירייה, שירי חגואל סיידון, לקחה על עצמה להוביל ולקדם את המאבק נגד גזענות בנתניה. במסגרת זו קיימה ברביעי שעבר סדנה מקיפה לעובדי העירייה העוסקים בתחומי החינוך הפורמלי, הבלתי פורמלי, נוער וצעירים והרווחה. הסדנה התקיימה במועדון "הגג" בעיר והועברה בשיתוף העמותה "ישראלים נגד גזענות" בהנחייתה של מנכ"לית העמותה, רונית הד. בסנדה התמודדו המשתתפים עם שאלות קשות באשר למהות הגזענות ואיך היא באה לידי ביטוי בצורות שונות בחברה, או במקרים מורכבים בהם התקיימה גזענות ממסדית.
"הגזענות הפכה למגפה של המאה ה-21, היא טבועה עמוק בתוכנו כחברה, פוגעת בכל שכבות האוכלוסייה, בכל המעמדות הסוציו-אקונומיים ובאה לידי ביטוי בתצורות שונות ומגוונות", אומרת חגואל סיידון. "הרעיון לקיום הסדנה עלה אצלי מתוך הבנה ברורה כי בעידן הנוכחי אין מקום לסובלנות כלפי גזענות או הדרה של אוכלוסייה כזו או אחרת על בסיס צבע, מין, מוצא גיאוגרפי או כל נתון אחר. הצורך הבהול בכך התחדד לי בעיקר לאחר האירועים האחרונים בפוליטיקה, ביניהם דברי שר החינוך פרץ בהקשר לקהילת הלהט"ב ודבריו של הרב יוסף יצחק באשר לאוכלוסיית הישראלים מברית המועצות . בעידן הנוכחי ישנה הסכמה גורפת כי הגזענות היא נגע זר. יש להוקיע אותה ואף למנוע את התפשטותה".
חגואל סיידון ביקשה להודות למשתתפים בפעילות שאף העלו פתרונות ממשיים וישימים למלחמה בגזענות, בהם חבר המועצה, אמיה טגה, נגה אהרוני, מנהלת פרויקט "עיר ללא אלימות" בנתניה, מייסד העמותה, ישראל זיו וחבר העמותה רון כתרי. חשוב לציין כי שני האחרונים בחרו בנתניה לשמש כמודל לפרויקט חדשני למלחמה בגזענות, אשר יוצג בפני נשיא המדינה.